Necrològiques

SOCIETAT

Mor Roberto Cavalli, l’home que va revolucionar la moda als anys noranta

Va ser el preferit de celebritats com Cindy Crawford, Sharon Stone i Charlize Theron

El dissenyador i empresari italià Roberto Cavalli (1940, Florència), que va revolucionar el món de la moda als anys noranta, va morir divendres a la seva ciutat natal als 83 anys, segons va informar la seva pròpia marca. El salt a la fama de Cavalli va coincidir amb la decisió de grans estrelles com Cindy Crawford, Sharon Stone, Charlize Theron de portar alguns dels seus models, sobretot els estampats amb animals salvatges, que més tard serien batejats com “animal-print”.

També va col·laborar amb altres figures de l’espectacle. El 2010 va dissenyar el vestit que Shakira va lluir en la clausura del mundial de futbol de Sud-àfrica. El 2007 havia fet el mateix amb la gira de retorn als escenaris de les Spice Girls.

Cavalli, que es va formar a l’Institut d’Art de Florència, va fundar la seva pròpia empresa als anys setanta però va expandir el seu negoci amb acords amb H&M, Harrods i amb multinacionals com Coca Cola. Va destacar en les grans passarel·les internacionals per l’ús de pells, brodats i vestits llargs amb un cert gust per a l’excés i l’exhibicionisme. Venia d’una família d’artistes. El seu avi, Giuseppe Rossi, era un famós pintor que havia arribat a exhibir la seva obra als Ufizzi de Florència.

En els últims temps molts consideraven que havia passat de moda. De fet, el 2015 va vendre la seva marca al grup inversor Clessidra després de perdre 12 milions d’euros. Amb tot, el seu prestigi i la seva petjada dins la marca es pot veure encara en la majoria de nous dissenys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia