Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 62 anys José Tabuyo, històric sindicalista tarragoní de la CGT

Va ser secretari general del sindicat a Tarragona i líder dels treballadors ferroviaris

L’històric sindicalista català José Tabuyo López, que el 2013 va ser escollit secretari general de la CGT a Tarragona, va morir ahir als 62 anys. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà al tanatori de Tarragona a les 17 h.

La figura de l’activista pels drets laborals, que va ser president del comitè d’empresa de Renfe a Tarragona, ha estat recordada a la xarxa X (antic Twitter) pel seu company Jordi Martí Font: “S’ha mort Jose Tabuyo López, amic, ferroviari, anarcosindicalista, home del punk i del rock, i bona persona fins a l’extenuació... És per ell i gent com ell que alguns hem lluitat, lluitem i lluitarem a la CGT per un món sense pobresa, sense guerres ni exèrcits, sense capitalisme.”

Abans de ser el secretari general del sindicat a Tarragona (2013) també va ser el responsable d’Acció Sindical. Va impulsar un front comú de tots els sindicats ferroviaris per aturar les privatitzacions en el sector propiciades pel govern de Mariano Rajoy,

La seva passió pel rock el va portar a col·laborar personalment a Tarragona Ràdio punxant punk i alternativa i a escriure articles sobre els seus ídols musicals. Va ser membre de Jóvenes Agobiados, l’Ateneu Llibertari i va portar durant uns anys el Bar Ràdio Clash –inspirat en el llegendari grup britànic– al costat de grups com Números Rojos.

“Mentre va poder, va estar sempre donant-ho tot pels altres, va defensar el tren públic i social, i la feina amb condicions per als imprescindibles, els treballadors i les treballadores”, ha afegit Martí en el seu petit escrit d’homenatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia