Necrològiques

RELIGIÓ

Mor el sacerdot de l’Opus i antic periodista barceloní Pere Pascual

Va ser ordenat sacerdot per Joan Pau II a València el 1982

El sacerdot i periodista Pere Pascual Piqué (1936, Barcelona) va morir ahir als 87 anys, segons ha comunicat l’Opus Dei, del qual n’era un reconegut membre de s dels anys vuitanta. Aquest divendres a les 9 del matí es farà la cerimònia de comiat al cementiri de Sant Gervasi.

Pascual va exercir la seva passió pel periodisme en diversos mitjans catalans, sobretot als ja desapareguts El correo catalán , on va ser cap de la secció d’informació local, i Mundo diario i a l’agència Europa Press durant més de 25 anys.

Posteriorment es va doctorar en teologia a la Universitat de Navarra i el 1982 va ser ordenat sacerdot a València pel propi Joan Pau II, en una de les seves visites als Països Catalans. Va ser un dels tres primeres preveres agregats de l’Opus Dei. La seva primera missa la va fer a l’església de Montalegre.

Va treballar també a Andorra, on va fer part de les seves tasques apostòliques. En el aquest país va ser membre de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols. “Fins al final de la seva vida va predicar diàriament plàtiques, exercicis espirituals i va atendre espiritualment persones de totes condicions a Barcelona i als pobles dels Pirineus”, assenyala l’Opus Dei en el seu comunicat.

Com a periodista també va formar part als anys vuitanta del grup d’assessors de premsa del partit Centristes de Catalunya d’Antoni Cañellas. Abans havia estat membre fundador del Grup Democràtic de Periodistes i va participar en la protesta antifranquista coneguda com la Caputxinada.

El seu salt al sacerdoci va agafar per sorpresa molts dels seus col·legues de la premsa, que amb tot el van continuar tenint com un amic i un referent. De fet, quan va complir els vuit anys es van retrobar per rendir-li un homenatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia