Necrològiques

CULTURA

Lidya Casaprima, cantant de Reus coneguda com a Lily i per les versions d’Édith Piaf

Va liderar el grup Lily & Tierra Virgen, un dels triomfadors del festival del Benidorm del 1977

La cantant reusenca Lidya Casaprima i Asens, que va editar als anys setanta diversos àlbums, va morir el passat dijous als 72 anys, segons ha confirmat l’emissora La Nova. L’artista va ser coneguda durant bona part de la seva trajectòria com a Lily i més endavant va liderar grups com Lily & Tierra Virgen, Trull i Spritdiví.

Va destacar també per ser una de les poques cantants que es va atrevir a versionar en català alguns dels grans temes d’Edith Piaf. En va publicar ella mateixa una recopilació en el disc Lidya Casaprima canta Édith Piaf (2000), gravat en directe a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Com a Lily, va editar el 1971 les cançons Dany i Milord en un single en què se la podia veure, en la portada, davant del monument dedicat al general Prim. En solitari també va gravar un disc amb cançons tradicionals de Nadal.

Al capdavant del grup Lily & Tierra Virgen, amb músics de la zona de Tarragona, va arribar a participar el 1977 en el popular festival de Benidorm. Van guanyar el premi a la millor lletra amb el tema Turbios ojos, escrita per Jaume Picas, músic conegut també per compondre l’himne del Barça amb Josep Maria Espinàs. La cançó va ser editada en un single el 1978. Aquell any també van editar Abriga’t be tuietes. Al costat de la Lydia el grup que va gravar aquest disc estava format pel seu germà, Jaume (baix), Joan Solé (teclats), Josep Gràcia (saxòfon), Jordi Freixa (guitarra) i Ismael Plana (bateria).

Als vuitanta, amb el grup Tull, al costat de Xavier, va guanyar un festival de nadales a Pamplona amb la interpretació que van fer del clàssic Anem tots cap a Betlem. Amb el grup Spritdiví, amb el qual interpretaven cançons de pop en català, van gravar també un disc en directe L’exprés fantàstic.Abans havien gravat el disc Spritdiví el 1989, amb la discogràfica Àudiovisuals de Sarrià, amb textos de poetes catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia