Necrològiques

cinema

Mor Fred Roos, productor i guanyador de l’Oscar per ‘El Padrí ll’

També va ser nominat el 1980 per ‘Apocalypse Now’

El productor i director de càstings estatunidenc Fred Roos, guanyador de l’Oscar el 1975 per El Padrí II, va morir el passat dissabte 18 de maig a Beverly Hills als 89 anys, segons recull el mitjà Variety.

Nascut a Santa Monica, es va iniciar a la indústria cinematogràfica com a director de càstings i de seguida va ser reconegut pel seu bon ull alhora de trobar nous talents. La seva intervenció va ser fonamental en les carreres d’estrelles com Tom Cruise, Jack Nicholson, Richard Dreyfuss, Harrison Ford o Carrie Fisher per aconseguir els seus primers grans papers.

La seva trajectòria també destaca per haver estat el coproductor de les pel·lícules de Francis Ford Coppola des del 1974, amb La conversa i El Padrí II amb la que va recollir l’Òscar a millor pel·lícula juntament amb Gray Frederickson i el mateix Coppola. També va ser nominat per Apocalypse Now el 1979. A més, ha estat productor en els llargmetratges de la filla d’aquest, Sofia Coppola i la que coneixia des de petita, incloent el seu debut el 1999 amb Les verges suïcides.

Pel que fa a la seva faceta com a director de càstings, va estar en notables films com Petúlia de Richard Lester (1968), Zabriskie Point de Michelangelo Antonioni (1970), Five Easy Pieces de Bob Rafelson (1970) o Ciutat daurada de John Huston (1972).

Entre els reconeixements professionals que va rebre al llarg de la seva carrera, destaquen el premi que li va atorgar la Càsting Society of America el 1988 i i el premi del Festival de Telluride del 2004.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia