Necrològiques

En record d'Antoni M. Claret Raventós i Espona

Va començar el seu treball social i pastoral com a rector de la parròquia de Nostra Senyora de Bellvitge, de la ingent barriada migratòria de l'Hospitalet, l'any 1969, essent membre de la comunitat de jesuïtes del barri. La seva tasca començava sempre des d'una mirada seriosa i fonda a la realitat que l'envoltava: la situació de les persones i de les famílies.

Amb la creativitat i el risc que el caracteritzava, va abordar el problema de l'atur dels anys 70-80 creant treball com a resposta a la gran necessitat de les persones. Hi donà la solució de l'ou d'en Colom: aprendre a treballar, treballant. Formar-te al mateix ritme que produeixes.

Així, el que va començar a ser una petita escola, aprofitant la casa de colònies –Can Bellvitge– que tenia la parròquia a Girona, es va convertir en la Fundació Oscobe (Obra Social Comunitària de Bellvitge), que successivament va crear els espais formatius de vivers de plantes autòctones, restaurant (Ocells Perduts), casa de colònies, àrea d'acampada, piscina, conreu ecològic i fruiters, jardineria (Brot), com a empreses de pràctiques, aprenentatge i inserció per al centenar d'alumnes externs que el centre laboral atén, juntament amb un centre residencial d'acció educativa per a 12 menors i pisos d'acompanyament. Els dos secrets de la institució consistirien en la dignificació pel treball i l'aire familiar.

Ens ha deixat, en un tres i no res, el dia 14 d'aquest mes. Sense soroll. Amb la senzillesa i disponibilitat que sempre havia tingut. Si estava a la seva mà, qualsevol cosa que se li demanés la complia, sense escarafalls, sense medalles. Era d'una humilitat no gens ostentosa; bon company, geniüt, fàcil de conformar. Ha deixat una gran inquietud i una manera de fer ben precisa en l'educació dels joves. L'equip d'Oscobe ho ha expressat així en l'esquela dedicada: “...i tots plegats seguirem lluitant per continuar la tasca que tu vas començar: «Aprendre a treballar, treballant».”

L'Eucaristia en record seu tindrà lloc dijous, dia 28 de febrer, a les 19 hores, a la parròquia del Carme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a