Necrològiques

Carme Maristany i Montal “Vita”

Activista artística, pedagògica i social de Palamós

Nascuda a Mataró el 10 d'agost de l'any 1912, Carme Maristany i Montal, coneguda popularment com la “Vita”, va arribar a Palamós l'any 1966.

El seu dinamisme la va portar a ser sòcia fundadora del Cercle Artístic de Palamós i, posteriorment, va fundar la Fira Nadalenca de Palamós que, des del 1977, destina els seus beneficis a les persones amb discapacitat psíquiques del Baix Empordà.

Pel seu treball social i cultural, l'any 1991 l'Ajuntament li atorga l'Escut d'Argent de la Vila, i el 1999, amb el suport de diverses entitats locals i comarcals, rep la Medalla d'Or de la Vila. La seva contribució social al municipi fa que l'Ajuntament de Palamós, l'any 2007, acordi atorgar el nom de Carme Maristany i Montal “Vita” a la plaça situada entre l'avinguda del mediterrani i la urbanització Roca Brava, molt pròxima a la que va ser la seva residència a la vila.

Actualment residia al centre sociosanitari Palamós Gent Gran, lloc on va morir el dia 9 de març del 2013.

Els funerals tindran lloc avui, diumenge, a 2/4 de 10 del matí, a l'església de Santa Maria del Mar de Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.