Necrològiques

Moisès Garriga i Coll

Fundador i director de l'Orfeó Rosinc, el 1996 va rebre el Dracma Vila de Roses

El músic Moisès Garriga i Coll, que va fundar i dirigir durant molts anys l'Orfeó Rosinc, va morir el dia 10 de març del 2013 a l'edat de 87 anys.

Nascut a Garriguella el 2 de juny del 1925, va dedicar tota la vida a la música i el cant. De fet, Moisès Garriga va continuar la tasca desenvolupada pel seu pare, que va ser cofundador de la coral de Garriguella.

Va començar a llegir partitures a casa seva, de manera autodidacta, a la vora del foc. Posteriorment, va fer sis anys de violí i va aprofitar tots els moments que tenia per aprendre amb els professors que va anar coneixent.

El 1963 va fundar un cor d'homes, que va anomenar Agrupació Artística i Coral de Roses, formada per 60 persones. Va ser deu anys després, el 1973, quan va decidir formar l'Orfeó Rosinc, en el qual va incorporar les dones. També va dedicar una part del seu temps a la coral Erato de Figueres i a la de Garriguella.

Malgrat la seva passió per la música i el cant coral, Moisès Garriga no s'hi va dedicar professionalment. Havia fet d'electricista i també de conserge al Col·legi Vicens Vives de Roses, on va arribar a formar dues corals.

El 1996, Moisès Garriga va rebre el Dracma Vila de Roses com a reconeixement a la seva tasca al capdavant de l'Orfeó Rosinc

Casat amb María José Alba Bellapart i pare d'una filla, les exèquies es van celebrar ahir dimarts, dia 12 de març, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de Santa Maria de Roses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.