Necrològiques

Anna Maria Aragó i Masó

Adéu a una gran mare

Ahir en obrir el diari em vaig trobar amb el traspàs de l'Anna Maria Aragó i Masó, que, a més de ser una gran mare amb tota l'extensió de la paraula, era una gran persona amb una qualitat humana extraordinària, mare de tretze fills tots vinculats a la vida gironina i exalumna del meu estimat col·legi, el Cor de Maria de Girona.

Ara fa vint anys, quan es va fer la primera trobada d'exalumnes, hi vaig ser invitada per l'Anna Maria. En no poder-hi anar pel motiu que sempre em va tenir apartada de festes i esdeveniments, la meva feina, vaig fer-los arribar un present de flors en ser el mes de Maria i una reproducció del meu primer treball de Nadal fet quan tan sols tenia 4 anyets. La bona amiga Paquita Torrellas al cel sia va deixar-me la foto d'aquella trobada perquè pogués sortir al meu segon llibre.

La il·lusió que transmetia l'Anna Maria junt amb altres exalumnes ha fet realitat que ja faci 20 anys que se celebri. Ahir a moltes llars gironines es respirava un alè de tristesa. Qui ho havia de dir, que 15 dies després que fos homenatjada per aquest 20è aniversari i ella dediqués unes sentides paraules d'agraïment per tot el suport rebut, ens diria adéu en ple mes de maig, que és quan es fa la festa?

He esmentat moltes vegades com me'n sento, d'orgullosa, que el meu primer col·legi fos el Cor de Maria, ja que allà vaig treure les primeres arrels de la meva vida. Per això, encara que no hi pogués anar, cada any seguia i donava valor a aquesta trobada amb gent tan gran i de jove que recordava el seu col·legi.

Avui la Pepita Sureda, que va compartir taula amb l'Anna Maria, lamentava no haver pogut anar al seu comiat per problemes personals, igual que la Carme Mulleras. Des d'aquestes ratlles m'uneixo al dol de tots els fills, néts, besnéts i resta de família.

L'Anna Maria ens ha dit adéu després de la trobada, en ple mes de maig, conegut com el mes de Maria i el mes de les flors i amb la gran festa de la Pentecosta; avui es retrobarà amb els seus fills que la varen precedir, en Narcís i en Benet, i el seu marit, en Benet Bosch. Aquest retrobament també serà una gran festa.

Descansi en pau

* M. Carme Ribas i Mora (filla dels fundadors de la desapareguda Granja Mora)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a