Necrològiques

Josep Brugué Gómez

Una faceta important en la vida de Josep Brugué Gómez, que va rebre sepultura ahir, divendres, va ser el seu caràcter d'actor i home de ràdio. Brugué tenia una veu potent i de ressonàncies molt notables, cosa que va fer que de jovenet participés en el quadre de veus de Ràdio Girona en infinitat de guions i també en el programa Resurrexit, que s'emetia en directe els dissabtes. En teatre es va formar en el Quadre Escènic de La Salle, interpretant diversos papers i intervenint en la direcció. Quan al final dels anys cinquanta es va portar a terme el gran muntatge teatral de La Passió de Girona al Teatre Municipal, segons l'obra de Narcís-Jordi Aragó i Josep Capella, amb la direcció de Martí Boada i els decorats corporis dissenyats per Joaquim Pla Dalmau, Brugué va interpretar magistralment el paper de Judes durant molts anys, amb un caràcter extraordinari,
executat amb rigor i dramatisme. Igualment va prestar la seva veu característica en moltes gravacions sonores.

De posat amable i circumspecte, Brugué fou una persona que conservà les amistats a través dels anys i que va participar molt activament en funcions altruistes d'ajuda en organitzacions benèfiques.

Descansi en pau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a