Necrològiques

Josep Torrellas i Vendrell

Professor del departament de psicologia i director de Formació de la Gent Gran de la UdG

Ens ha deixat en Josep Torrellas. La gent d'Anglès, poble on va viure, li dèiem “el fill del senyor mestre Torrellas”, molt apreciat per tothom.

Parlar d'en Josep és posar en relleu les seves qualitats humanes i professionals. Ben segur que necessitaríem un espai de temps prou gran per fer menció de les seves qualitats immenses. La gent que ha tingut la sort de compartir amb ell temps, experiències, docència, comunicació i amistat, entre altres coses, són els avaladors més fidedignes del que ha fet en Josep en aquest món. Amb el denominador comú que en cada una de les coses que feia sempre hi havia una entrega absoluta, els seus missatges penetraven a l'interior dels seus receptors a través d'un cordó umbilical al qual ell sabia molt bé com arribar. I una cosa molt important: ensenyava el que els llibres no diuen.

En Josep, tot i viure fora d'Anglès, no podia dissimular les seves arrels anglesenques i mantenia contactes amb molta gent del poble. Sempre estava disposat a col·laborar en el que podia. Recordo que així ho va fer en un llibre que es va publicar l'any 2003 sobre l'esport, i últimament, fent un esforç sobrehumà, a causa de la malaltia que el corsecava, encara va treure forces per presentar, el 17 de novembre, un llibre que han editat els seus companys nats l'any 1947. Va ser especialment emotiu veure com en Josep anava desgranant, enmig de l'emoció de tots els presents, molts records d'infantesa i joventut.

Crec fermament que has deixat un bon pòsit tant en l'àmbit familiar com en el professional i social. Aquests aspectes, Josep, són els que validaran en un futur, encara més, el que es diu de tu. Un home savi és el que ensenya aprenent i viu –com tu has fet– oferint sempre l'amistat i l'ajut desinteressadament.

Descansa en pau.

(*) Pere Espinet i Coll és alcalde d'Anglès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia