Osona inicia amb normalitat la jornada electoral després de rebre 10.000 vots anticipats

Els 52 col·legis amb 122 meses han obert, segons els organitzadors, amb total normalitat perquè els 117.932 ciutadans amb dret a vot puguin participar en la consulta. Els punts de votació està previst que tanquin a les vuit del vespre. Entre les curiositats de la jornada hi ha el municipi de Malla. Aquí la votació, que es fa al interior de l'església, es traslladarà a l'exterior a les 11 del migdia, perquè la cita electoral no condicioni la celebració religiosa. Altres punts de votació habilitats són a les Masies de Voltregà on la votació es fan en un restaurant o una oficina comptable per no utilitzar locals municipals. A Osona, la consulta també es fa al municipi de Perafita. Tot i això aquesta no es compatibilitza en el registre d'Osona Decideix perquè la coordinadora local va decidir no sumar-s'hi.

A Vic, la capital osonenca i epicentre del moviment osonenc, s'han obert un total de nou col·legis electorals. El més emblemàtic és el situat al Temple Romà, en ple nucli històric de la ciutat. A les 9 del matí, el coordinador, Alfons López Tena, supervisava l'obertura del col·legi electoral. El primer votant, David Monpeió, es manifestava a la sortida del col·legi obertament partidari del sí. 'Crec que Catalunya és una nació' assegurava i deia que la votació ha de demostrar que «com a poble estem units i volem decidir».

Una de les imatges més esperada pels nombrosos periodistes concentrats en aquest col·legi era la de la primera persona immigrant que exercia el seu dret a vot. Es tracta de Jones Anderson, un ciutadà ghanès que des de fa diversos anys resideix a Vic. Anderson assegurava en llengua catalana que el fet que Catalunya tingui «un país propi» milloraria la situació «de tothom i també dels estrangers».

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), també ha votat a les 11 del matí en un col·legi situat al nucli de la Guixa. El polític osonenc ha assegurat després de votar que Catalunya «va ser lliure molts anys» i tornarà i que en un futur «segur que tornarà a ser-ho». L'alcalde de la capital osonenca assegura que un dia Catalunya tindrà les seves «lleis i la seva sobirania».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.