Política

«Montilla no ens dóna res; millor que guanyi Mas»

El sumari del «cas Pretòria» destapa converses telefòniques en què Muñoz i «Luigi» arriben a desitjar que Artur Mas governi

La difusió ahir del sumari del cas Pretòria va revelar sucoses converses entre alguns dels implicats en aquesta presumpta trama de corrupció urbanística. Així, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i el suposat cervell d'aquesta associació, Luis García Sáez, àlies Luigi, arriben a coincidir en el desig que el líder de CiU, Artur Mas, assoleixi el govern de la Generalitat perquè potser així «ens donarà més coses», ja que el president Montilla «no ens dóna res». Tots dos també comparteixen la impressió que el president de la Diputació, Antoni Fogué (PSC), adopta un tarannà de «líder del món mundial». D'altra banda, i en una trucada amb l'exconseller convergent Macià Alavedra, el conseller Castells diu que el president Montilla «s'acollona».

«L'informe deixa alguns caps per lligar»

19.54 h. Dimarts 17 de març del 2009. Luigi parla amb un «Luis» sobre una discussió entre Carol i el secretari

L'anònim (de nom també Luis): «El secretari s'ha atrevit a treure de l'expedient l'informe de la intervenció; per si algú el vol veure, no hi serà. L'informe de la intervenció no és catastròfic, però no és contundent amb la tesi que defensem.»Luigi no s'explica el que fa aquesta interventora [Maite Carol]L'anònim diu que hi va haver «una discussió entre ella i el secretari [Javier Ezquiaga], davant de Joan Carles Mas, la Carme [Moraira]» i d'ell, i el secretari «no es queda tranquil perquè l'informe deixa uns caps per lligar que algú podria començar a estirar d'allà; per això l'informe d'intervenció ha de ser més contundent, per tal que aquests caps per lligar no quedin com un informe intern de l'Ajuntament.»Luigi diu que el secretari té raó [...] i que [Maite Carol, la interventora] «es fica en temes que no són seus».

«Castells no sap no contesta. No surt enlloc»

Divendres 17 d'abril del 2009. 10.44 h.Alavedra truca a Prenafeta i lamenten que el conseller no els citi ni els informi

P: «El Castells no hi ha manera que em doni hora, que m'informi. [...] Ja saps que aquest tema és com el Guadiana, ara surt i ara s'amaga.»A: «El Castells no sap no contesta, ja ho has vist, no surt enlloc.»P: «Quin desastre.»A: «I ha agafat la veu cantant el Montilla [...] i el Castells està desaparegut en combat, és un avió de combat d'aquells que treu fum per la cua i comença a caure en picat. [...] M'agradaria que Mas ho fes molt millor.»P: «Crec que pot fer el que pot fer, però no el que no sap fer. No dic que no ho faci però en tinc els meus dubtes.»A: «El Castells no sé què està fent, deu estar meditant acabar, suïcidar-se o matar Montilla [riu]; aquest paio, que faci de professor, que està molt bé, però, collons, negociar és una altra cosa.»

Fogué, com «un líder del món mundial»

Dimarts 17 de març del 2009. 20.32 h. Muñoz truca a Luigi després que aquest hagi vist Fogué i tots dos el desqualifiquen

L: «He estat amb en Fogué prenent un tallat a la Farga. [...] L'he vist molt endollat. Molt Monsieur le Président. [...] Pensava veure'l més castigat.»B: «No home; és clar, com que té diners, no pateix i es dedica només a [no s'entén]. [...] Amb l'únic amb qui no ho fa és amb mi.»L: «A mi m'ho ha fet avui: molt de president, diguem que entre cometes, com dius tu de Corbacho, líder del món mundial, un sabelotodo. [...]»B: «No sé si el que vol és provocar el conflicte o és un inconscient. [...] La gestió de l'àrea que ell portava, per cert, la feia bastant malament. [...] Temes en què ell hagi tret Santa Coloma des que ell és president: res. Allò que tots els presidents miren de veure com ho faig, per al meu poble, aquest, tot el contrari.»

«Aquesta noia fa els informes amb mala llet»

18.54 h. Dimecres 18 de març del 2009. Muñoz truca a Luigi sobre un informe que Carol fa del projecte Cúbics

L: «És més escandalós retirar l'informe que continuar el procediment, perquè l'informe que diu aquesta noia [Carol] no diu res dolent.»B: «Que es retiri l'informe de la noia.»L: «Aquesta noia és una filla de puta.»El mateix dia, en una conversa posterior, Luigi torna a carregar contra Carol.L: «Aquesta noia el fa [l'informe] amb mala llet, perquè els informes que validen són els de Lluís Falcón i és un cop de peu als ous del Lluís, i no se'n refia perquè ella és així de xula.»M: «Hauré de prendre mesures amb aquesta gent.»L: «Després de Setmana Santa he de tornar amb les piles posades i prendre alguna decisió d'ordre amb aquesta gent» [...] «Qui vulgui seguir les directrius, que es quedi i qui no, que marxi.»

«Sempre que clavo un moc a Montilla, s'acollona»

Dilluns 20 d'abril del 2009. 19.15 h.Castells truca a Alavedra i critica Montilla per l'atribució del finançament
C: «Una reunió, ell, [Prenafeta], tu i jo, és que és molt estrany, a veure si m'entens. [...] Macià, és mesclar les coses.»La conversa deriva més tard cap al finançament autonòmic.A: «Bé, ets a punt de rematar?»C: «Què collons, el què? Explica'm.»A: «El finançament.»C: «Sí home, ja m'agradaria. [...] El que diu el diari és el que nosaltres voldríem. [...]»A: «Montilla s'equivoca, perquè vol agafar ell la bandera d'aquest tema.»C: «Vol agafar la de tots, ell ja l'ha volgut agafar moltes vegades. [...] Ens ficarà en un merder de collons [riu]. Cada vegada que li clavo un moc s'acollona, però aquest tema ja l'ha fet moltes vegades.»

«Hem d'allunyar-nos de la ‘pandilla' de l'Ajuntament»

12.38 h. Dijous 26 de març. Luigi truca al regidor i president de l'empresa municipal Gramepark, Manuel Dobarco

Luigi: «I hem d'allunyar-nos de la pandilla aquesta de l'Ajuntament, dels seus controls, del seu pressupost i de la seva puta mare. No serem l'empresa de l'Ajuntament i complirem el pla d'actuació de l'Ajuntament i farem els carrers per a l'Ajuntament i tot el que tu vulguis, peròmentrestant hem de guanyar diners, no som les germanetes de la caritat.»

Amaguen informació a l'alcalde de Badalona

30 d'abril del 2009. L'alcalde de Santa Coloma truca al conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz

Bartomeu Muñoz truca a Ruiz, també imputat, per parlar sobre una carta que els ha enviat una empresa, que assegura que la societat municipal de Badalona és insolvent.Muñoz: «El que no entenc és que hi hagi el nom de Luis [a la carta].»L'endemà, Luigi truca a Ruiz i li diu que amagui a l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, que surt el seu nom en aquesta carta. En concret li diu que li comenti que de Luis García n'hi ha milers i que el seu segon cognom és un altre.

«S'ha de buscar algúde confiança»

18.22 h. Dijous 19 de març del 2009. Muñoz truca a Luigi i parlen de rellevar Dobarco de les seves gestions per falta de criteri

L: «S'ha de posar ordre a casa, que el que s'està fent ara no val i s'ha de buscar a algú que ho faci amb més criteri. Ara demanarem un crèdit hipotecari de 25 milions d'euros per al Front Fluvial 2. [...] Serviran per tapar altres coses, perquè en aquesta obra se'n gastaran 16 i així es tapa un munt de coses. Dobarco no porta bé la gestió. Necessitem algú amb criteri per posar-lo al seu lloc. Et recomano un senyor que estava amb Pepe Singla, José Manuel Puello, el segon de Singla. S'ha de buscar algú de confiança.»

«Dubto dels meus»

20.52 h. Dilluns 23 de març del 2009. Muñoz parla amb Luigi de la idea de crear un grup afí que es faci des del PSC

L: «Comença a haver-hi aldarulls amb Gent de Gramenet pel tema de l'ARE de Safaretjos.» [...] «A veure si algú és capaç de muntar alguna cosa que posi a parir els de la màfia aquesta del Morales.»B: «El problema d'aquesta gent és la connexió amb la revista, i la revista és un punt que tan sols és possible desmentir-la amb més propaganda nostra.»L: «Potser hem d'inventar un grup afí que es digui d'una altra manera.»B: «Dubto de la capacitat dels meus.»L: «Estàs ben llest amb els teus i amb tots els que hi ha a l'Ajuntament. Tots són regidors, tots són dirigents polítics i ningú fa política.»

«Explicar-te una coseta...»

Dimarts 17 de març del 2009. 12.17 h. Luigi truca a Fogué i, després que aquest consulti l'agenda, queden a la Farga

L: «Ens prenem un cafè un dia, que he d'explicar-te una coseta...»F: «Sí, sí. Com ho tens aquesta tarda?»

«Carregar-se el camp de futbol i fer un Corte Inglés»

Divendres 13 de març del 2009. 20.24 h. Luigi truca a Bartomeu Muñoz. Parlen de fer un Corte Inglés i critiquen Montilla

B: «Se m'ha ocorregut una idea genial, per a mi i per a tu. La idea és carregar-se el camp de futbol i posar-hi un Corte Inglés.»L: «Jo ho faria amb els ulls tancats.»B: «Ja els trucaré per telèfon, per preguntar-los quants metres quadrats necessiten i parlaré amb ells. Així em trec el mal rotllo del World Centre.»Tots dos comenten llavors que «el Montilla no ens dóna res; el millor és que guanyi el Mas aquest i ens donarà més coses.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.