Política

El Constitucional fa trontollar la immersió lingüística a l'escola

El tribunal interpreta que l'Estatut no ha d'impedir el dret "a rebre l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular"

Fa aquesta lectura de l'article 35 de la llei catalana per no declarar-lo inconstitucional

Per llegir la sentència cliqueu aquí

L'article 35 de l'Estatut, sobre els drets lingüístics en l'ensenyament, admet "una interpretació conforme a la Constitució", segons la sentència del TC, si s'entén que "no impedeix el lliure i eficaç exercici del dret a rebre l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular i d'aprenentatge en l'ensenyament".

És l'advertiment del TC, que fa constar aquesta interpretació com a condició per desestimar la demanda del PP de declarar inconstitucional la immersió lingüística, implantada en l'ensenyament no universitari des de fa dècades.

En el mateix fonament jurídic de la sentència coneguda avui, es recorda que "totes dues llengües han de ser no només objecte d'ensenyament, sinó també mitjà de comunicació en el conjunt del procés educatiu", ja que "és constitucionalment obligat que les dues llengües cooficials siguin reconegudes pels poders públics competents com a vehiculars", de manera que els "particulars són titulars de rebre l'ensenyament en qualsevol d'elles".

Caldrà veure ara quina aplicació es fa d'aquestes observacions si hi ha pares que demanen que la llengua vehicular de l'ensenyament del seus fills sigui en castellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia