Política

Montilla: “Catalunya i Kosova tenen poc en comú”

El president del govern assegura que no es poden establir paral·lelismes entre els dos territoris perquè són realitats diferents

Montilla destaca que la situació a l'Estat espanyol no té res a veure amb la guerra als Balcans

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat clar: “Catalunya i Kosova tenen poques coses en comú”, i per això no es pot, al seu entendre, establir paral·lelismes entre les dues realitats polítiques.

Si més no, així ho ha expressat Montilla en declaracions a Punto Radio un dia després que la cort internacional de justícia -màxima instància judicial de l'ONU- dictés que la declaració unilateral d'independència de Kosova no va violar el dret internacional.

Per això, al preguntar a Montilla si aquesta sentència pot ser un punt de partida per a la independència de Catalunya, ha assegurat que la seva realitat té ”poques coses en comú” amb les de Kosova.

“La situació tràgica viscuda als Balcans, la confrontació, la guerra civil i l'existència d'un règim opressiu com la Sèrbia de Milosevic no té res a veure amb la Catalunya i l'Espanya del 2010” ha argumentat el president del govern.

En aquest sentit, ha afegit que no es poden establir paral·lelismes sobre les realitats que es viuen en els dos territoris “malgrat que a alguns els hi pugui interessar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia