Política

Rebaixa en els peatges a 25 dies de les eleccions

El govern català aprova descomptes en els peatges de l'autopista del Maresme

El conseller Nadal nega que respongui a cap interès electoralista

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, també ha exclòs de les acusacions d'electoralisme l'aprovació de descomptes en el peatge de la C-32 al seu per Vilassar de Dalt per usuaris habituals i conductors de vehicles amb alta ocupació i amb un índex d'emissions de CO2 inferior als 120 grams per quilòmetre.

En aquest cas, ha recordat que la rebaixa és fruit de la reunió a l'abril del Consell Comarcal del Maresme, moment en què ha va avançar que hi hauria un acord econòmic per fer possible la rebaixa de peatges.

El govern ha aprovat a través d'un decret aplicar una sèrie de bonificacions en el peatge de l'autopista C-32 per als conductors que hi passin habitualment, així com pels vehicles amb tres o més ocupants i amb un índex d'emissions de CO2 inferior als 120 grams per quilòmetre. Aquests descomptes, que s'aplicaran en el peatge d'accés a la C-32 des de Premià de Mar, estan dirigits als itineraris amb origen o destinació en la comarca del Maresme. A més són acumulables i poden arribar fins al 100% de bonificació.

El desplegament d'aquestes bonificacions es dividirà en tres etapes en funció del desenvolupament de les obres de la ronda del Baix Maresme, per la qual cosa el nivell de bonificacions serà diferent una vegada aprovat el decret, entre que s'aprovi l'estudi informatiu de la ronda i comencin les obres, i fins que finalitzin els treballs.

En els pròxims quinze dies entrarà en vigor la primera etapa de descompte, segons la qual els conductors habituals que realitzin més de 16 viatges al mes en aquest tram gaudiran d'un descompte del 25%, mentre que pels vehicles amb tres o més ocupants i amb baixes emissions de CO2 el descompte serà del 20%.

Pels usuaris que utilitzin el peatge més de 24 vegades al mes el descompte s'incrementarà fins al 35% des que s'aprovi l'estudi informatiu de la ronda del Baix Maresme i l'inici de les obres, i del 50% mentre durin les obres. D'altra banda, durant la segona i la tercera etapa, els vehicles amb tres o més ocupants i amb baixos índexs d'emissions tindran una bonificació del 25%.

Durant el termini que durin les obres a la ronda del Baix Maresme els usuaris que realitzin recorreguts interns dins la comarca del Maresme i reuneixin alguna de les tres condicions per optar a les bonificacions, tindran un descompte del 100%.

El conseller ha explicat també que l'abaratiment del peatge troncal de la C-32 està relacionat amb l'acord entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per traspassar un tram de l' N-II al govern, i el compromís per part de l'executiu espanyol de realitzar uns pagaments anuals durant quatre anys per valor total de 400 milions d'euros per atendre les despeses de la ronda de Mataró i la ronda del Baix Maresme.

A més, l'executiu català ha autoritzat avui que es puguin aprofitar de bonificacions en els peatges en el futur enllaç de l'AP-7 de Gelida als vehicles que cobreixin el trajecte Gelida-Sant Sadurní d'Anoia i Gelida-Vilafranca del Penedès de manera temporal.

El Govern creu que aquest descompte es podria començar a aplicar durant el 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.