Política

Rajoy : “El concert econòmic per a Catalunya faria inviable l'Estat”

Sobre el català, el president del PP ha volgut destacar que el fet que el papa es vulgui dirigir en català, “és la millor campanya que s'hagi pogut fer i demostra la seva universalitat”

En immigració, ha dit, que “no es pot deixar que la gent sense papers s'empadroni sense preocupar-nos o prendre mesures”

“El concert per a Catalunya faria inviable l'Estat perquè Catalunya i Madrid generen la major part del PIB”, ha afirmat Mariano Rajoy, president del PP, aquest dimecres a Els matins de TV3.

“El concert a Catalunya no es va demanar en el seu moment però ara faria inviable l'Estat”, ha remarcat Rajoy.

Sobre el català, el president del PP ha volgut destacar que el fet que el papa es vulgui dirigir en català “és la millor campanya que s'hagi pogut fer i demostra la universalitat del català”.

Mariano Rajoy ha entrat a valorar la pujada del Tea Party, el moviment conservador que en l'últim any a impulsat el Partit Republicà als EUA. “El PP no te el seu Tea Party, nosaltres som un partit moderat, centrat i amb sentit comú que es vol traduir amb més benestar pels ciutadans”.

El president dels populars també s'ha fet ressò del pla de Cameron, segons Rajoy, “Cameron ha fet, el que havia de fer. A Espanya no s'ha prioritzat alhora de fer els reajustaments econòmics”.

En aquest sentit apunta, “Cameron puja les pensions un 2,5 % i puja les partides d'educació un 11% i puja també la sanitat. Sembla que tot el que sap fer el govern espanyol és atacar la oposició”.

“Crec que el model socialista no funciona”, ha afegit.

“S'ha d'aprimar l'administració pública local, central i l'autonòmica. Tenim més de 3000 empreses públiques i així no es pot anar enlloc”, ha dit Rajoy.

Segons el president del PP a “S'ha de fer una llei per l'estabilitat pressupostaria i fixar un sostre d'endeutament”. També ha afirmat que a “Espanya calen menys lleis, menys decrets. Perquè els empresaris es perden en l'entremat legislatiu”.

Així mateix, també es partidari de suprimir alguns ministeris. “La vicepresidència tercera l'eliminaria i el ministeri de Cultura l'uniria amb Educació”.

Sobre immigració, Rajoy ha recordat que és gallec i “els gallecs sempre han emigrat a tot el món, és per això que estic a favor d'anar a tot arreu a guanyar-se la vida. Però cal regular-ho”.

En aquest sentit, ha dit, “no es pot deixar que la gent sense papers s'empadroni sense preocupar-nos o prendre mesures . Jo vull prendre mesures”.

Sobre l'atur, el president del PP ha explicat que “cal un pla per 4 anys i no governar improvisant com s'està fent”.

“La prioritat per lluitar contra l'atur passa per reduir la despesa de les administracions i ajudar a les petites i mitjanes empreses i als autònoms, que són”, segons ha dit, “els encarregats de generar el 80 per cent dels llocs de treball a l'Estat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.