Política

El PP obté un resultat històric i avança Esquerra

El partit conservador aconsegueix divuit escons, el millor resultat de la seva història a Catalunya, i es converteix en la tercera força

Sánchez-Camacho afirma que “els catalans volen un canvi”

“El Partit Popular ha aconseguit un resultat històric, el més gran a Catalunya”. Amb aquestes paraules, una eufòrica Alícia Sánchez-Camacho celebrava l'èxit electoral del seu partit, que ahir va muntar el quarter general a l'hotel del World Trade Center de Barcelona, un dels nous símbols de l'empresariat català.

I és que el PP v a obtenir 381.197 vots, que es tradueixen amb un total de 18 escons (van estar estona amb 20), quatre més que en les eleccions passades, liderades per Josep Piqué. Amb aquest resultat, Sánchez-Camacho va fer oblidar les divisions en el partit conservador a Catalunya, perquè ha superat els millors resultats del PP, que va obtenir Aleix Vidal-Quadras el 1995, amb 17 escons. A més, el Partit Popular es converteix en la tercera força més votada a Catalunya i supera ERC, una de les grans derrotades.

La candidata a presidir el Parlament va agrair els vots rebuts, flanquejada pel número dos de la llista i director de la campanya, Jordi Cornet, i pel president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz. “A tots els catalans i catalanes els reitero el nostre compromís de complir el programa. No els defraudarem”, va afirmar Sánchez-Camacho, que va afegir: “Defensarem una Catalunya bilingüe, una escola trilingüe i una immigració legal i ordenada”.

El PP no només va recollir vots de la zona alta de Barcelona. El polèmic discurs sobre la llengua i la immigració que ha usat el PP en la campanya catalana ha trobat fidels en barris castigats per l'atur i arreu de Catalunya.

La líder popular catalana segurament serà felicitada avui pels seus col·legues de Madrid, en el comitè executiu que el PP ja tenia programat fer. Ahir, Sánchez-Camacho no es va oblidar d'agrair al seu avalador, Mariano Rajoy –que fa dos anys la va posar al capdavant del partit a Catalunya–, “la seva aposta per Catalunya”. El president del PP a l'Estat espanyol ha participat com mai en les eleccions catalanes, tot sabent que feia un assaig amb vista a les eleccions a les comunitats autònomes i a les generals, previstes, si res canvia, per al 2012. Ja ho va dir Sánchez-Camacho: “El canvi a Espanya comença aquesta nit, amb aquest resultat històric”.

Tot i els bons resultats, la celebració del PP va ser austera. “Amb aquest resultat, hauríeu de treure ampolles i ampolles de cava”, deia un periodista a un dels nous diputats. “Som conservadors”, li va respondre aquest rient. Sánchez-Camacho sí que va expressar la seva gran felicitat fent un brindis amb cava, mentre, a pocs metres, al passeig del flamant complex del Port Vell de Barcelona, més de cinc ciutadans agafaven lloc als bancs per passar la nit gèlida al ras.

Els catalans han demostrat que volen un canvi, que comença avui
Alícia Sánchez-Camacho
Presidenta del PP català
El tripartit està acabat. Som el centre de la política
Jordi Cornet
Número 2 del PP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.