Política

El Parlament dóna més autonomia a SI i Ciutadans

Les forces del grup mixt podran presentar iniciatives legislatives pel seu compte

Petits i en desacord. Solidaritat i Ciutadans, les dues formacions amb menys representació i amb més distància ideològica del Parlament, ja no hauran d'anar agafades de la mà a l'hora de presentar iniciatives legislatives. Les demandes d'autonomia de les dues agrupacions que formen part del grup mixt (fins ara sempre havia estat constituït per un sol partit) van cristal·litzar ahir amb l'aval de la mesa del Parlament per modificar el reglament de la cambra i donar resposta a la nova situació. Així, si amb l'anterior normativa només un grup parlamentari podia impulsar una mesura d'aquestes característiques, ara el grup mixt es constitueix en dos subgrups als quals es dóna competència per fer-ho de manera separada. També podran subscriure els procediments parlamentaris que abans els eren vetats com a partit. Amb tot, els estira-i-arronses entre el diputat de Ciutadans Albert Rivera i el de SI Alfons López Tena en finalitzar la reunió de la mesa van posar al descobert el descontentament d'aquesta última formació en altres punts també reformulats. Les modificacions s'aprovaran previsiblement el pròxim dia 19 en el ple.

Entre els punts de discòrdia, i al marge d'alguns aspectes tècnics i de menor relleu, López Tena va mostrar la seva oposició al fet que les iniciatives que requerien el suport de la majoria de dos grups o subgrups parlamentaris ara també hagin d'anar avalades per un mínim de cinc diputats en cada cas. Una exigència que perjudica clarament SI, que té quatre dels set diputats del grup mixt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.