Política

Mubarak imposa el toc de queda i treu l'exèrcit al carrer

La mesura s'aplicarà a totes les ciutats del país de sis de la tarda a set de la matinada

Les protestes continuen i els manifestants calen foc a la seu central del partit del govern

El president egipci, Hosni Mubarak, ha decretat el toc de queda a totes les ciutats del país en el marc de l'anomenat Divendres de la ira, el quart dia de manifestacions contra el règim, i ha ordenat a l'exèrcit que doni suport a la policia per contenir els manifestants.

Al llarg d'aquest divendres, les forces de seguretat han llançat bales de goma, gasos lacrimògens i canons d'aigua a les multituds que s'han manifestat pels carrers del Caire i han carregat contra ells amb bastons. Els manifestants, per la seva banda, han tirat pedres i han calat foc a la seu central de Partit Nacional Democràtic del president Mubarak al Caire, segons mostren les imatges de la cadena Al-Jazeera. També es té constància d'incendis en una comissaria i diversos cotxes de policia estarien en flames.

Gran part de les desenes de milers de manifestants que han sortit al carrer han ignorat el toc de queda a la capital egípcia, que comença la nit amb el so dels trets, incendis esporàdics i crits a favor del canvi de règim. Les protestes, que incialment exigien reformes polítiques a Egipte, han derivat en la petició perquè Mubarak, al poder des de 1981, renunciï al càrrec.

Murabak encara no ha fet cap compareixença pública per realitzar una primera valoració dels incidents, tal com estimaven alguns mitjans de comunicació internacionals després d'imposar-se el toc de queda.

Situació “profundament preocupant”

Aquests esdeveniments posen en el punt de mira els Estats Units, que han fet un clam del seu desig que la democràcia s'estengui per l'Orient Mitjà. El govern d'aquest país ha qualificat la situació de “profundament preocupant” i ha demanat a l'executiu egipci que respecti els drets fonamentals, eviti la violència i desbloquegi els sistemes de comunicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.