Política

Duran creu que és un error parlar de Països Catalans

El president d'UDC considera que això es fa en contra de la voluntat del poble valencià i beneficia al PP

El líder d'Unió diu que Chacón dedica més temps al debat successori de Zapatero que a governar

El president d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida ha afirmat avui a la seva carta setmanal a la web d'UDC que és un error parlar de “Països Catalans” en contra de “la voluntat del poble valencià”.

Duran, però, ha precisat que ni aquest ni altres “errors polítics respecte a València” que, al seu parer, s'han comès des de Catalunya, no “justifiquen la política lingüística del PP, del president Camps i fins i tot d'una part del Partit Socialista Valencià”.

El també portaveu de CiU al Congrés dels diputats ha lamentat el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià, però, al mateix temps, ha criticat accions com la dels diputats d'ERC d'ensenyar cartells de rebuig a la Cambra espanyola contra aquesta mesura del govern valencià.

En aquest sentit, el dirigent democratacristià ha assegurat que s'equivoquen aquells qui, com Esquerra o Solidaritat Catalana, busquen implantar-se com a força política a València només per “uns milers de vots”. Per Duran, l'únic que aconsegueixen és “restar” vots a les “posicions catalanistes dels partits valencians” i donar més força al Partit Popular.

Segons el secretari general de la federació nacionalista el Bloc Nacionalista Valencià “no vol ni sentir parlar” del terme Països Catalans.

Tot i això, Duran i Lleida confia que al final s'imposi “la racionalitat” perquè TV3 es pugui veure al País Valencià, perquè, segons ha argumentat, València i Catalunya necessiten “ara com mai” anar “de bracet per assegurar el futur de l'eix mediterrani”. “Seria una llàstima que s'aixequessin fronteres en allò que més ens uneix, que són la cultura i la llengua”, ha conclòs.

Duran no creu que Chacón estigui preparada per succeir a Zapatero

A la seva carta-web setmanal, Josep Antoni Duran i Lleida també ha carregat contra la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón. Al seu parer, la dirigent socialista no estarà preparada per dirigir l'executiu espanyol en un futur perquè, ara pera ara, dedica més temps a “reobrir el debat sobre la successió de Rodríguez Zapatero”.

El portaveu de CiU al Congrés ha contrastat aquesta actitud a la del vicepresident primer del govern central, Alfredo Pérez Rubalcaba. Duran ha destacat que quan a aquest li van preguntar sobre la qüestió del relleu de Zapatero va respondre que ell “només pensa en el govern”.

Duran també ha lamentat que Chacón no volgués respondre a una pregunta de CiU a la Cambra sobre la despesa publicitària del seu ministeri al·legant que la raó per interpel·lar-la era la seva condició de “catalana, però no nacionalista”.

“Amb aquest criteri, mai no podríem interpel·lar cap ministre català”, ha assenyalat Duran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.