Política

PERE GARRIGA

CAP DE LLISTA PER L'ENTESA PER ARBÚCIES

“Arbúcies està abandonat”

Amb la recuperació de l'empenta i l'orgull de poble

Amb voluntat de sumar esforços al voltant de la llista més votada

Un cert pedigrí.
Va néixer a la Gabella, actual seu del Museu Etnològic del Montseny i viu a la casa que en temps del seu avi va allotjar el sindicat de roders, la qual cosa no deixa d'imprimir un cert pedigrí al compromís polític i cívic d'aquest home de loquacitat apassionada que vol retornar a Arbúcies el seu orgull de poble.

Apunt per tornar a guanyar?

Sí, per tornar a guanyar i per governar. Fa quatre anys l'Entesa per Arbúcies va ser la llista més votada, amb cinc regidors, però un pacte estrany i antinatural ens va posar a l'oposició. [L'acord entre ERC, PSC i CUPA va donar l'alcaldia al republicà Roger Zamorano]. Va ser un pacte motivat per interessos personals i incapaç d'establir un model cohesionat de poble; la prova n'és que dels set regidors que van començar en el govern, actualment només en queden dos.

Quin balanç feu d'aquesta legislatura?

Ha estat un període de temps perdut per a Arbúcies, ho constatem nosaltres i ens ho transmet la majoria dels representants de les entitats amb què ens reunim per preparar el programa. La gent té la sensació que el poble recula, que està abandonat en tots els sentits, que s'ha deixat de banda les persones i les associacions. Arbúcies necessita una bona sacsejada per recuperar i millorar el seu dinamisme bo i aprofitant les moltes potencialitats econòmiques, culturals, comercials, naturals, que posseeix. No pot ser que en aquests anys en què els ajuntaments han tingut un nivell important de subvencions, precisament a Arbúcies s'ha fet menys que mai. Cal actuar ràpidament per revertir aquesta situació i fer front a la crisi.

La crisi com colpeja Arbúcies?

Fortament. La taxa d'atur se situa per damunt del 20%. És un tema molt preocupant que l'Entesa assumeix com a prioritari. Tenim un projecte que preveu generar en els pròxims quatre anys entre 200 i 250 llocs de treball, directes i indirectes, a partir de la potenciació del comerç i del turisme, i estem parlant de turisme de patrimoni, de natura, de cultura, de gastronomia, d'esports. A partir del desenvolupament de les energies renovables i a partir també de la gestió del producte i subproducte procedent del bosc.

Quines altres prioritats destacaria del programa?

Sanejar la tresoreria municipal, restablir el contacte i la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania, la casa de la vila ha de tornar a ser un lloc de trobada per a tothom. Evidentment, no descuidar la política de les petites coses, de les places, jardins, carrers, voreres, que també ens fan lluir com a poble. Reclamem la biblioteca, un centre de dia, un espai per als joves. No cal fer grans obres faraòniques, però sí donar suport a les iniciatives de les molt diverses entitats que constitueixen un dels principals patrimonis del poble.

Què passa amb les obres del carrer Camprodon?

L'Ajuntament ha prioritzat les Naus Ayats i can Delfí i ara no té crèdit. Per a nosaltres el carrer Camprodon és prioritari com ho són la resta de barris d'Arbúcies.

Preveu bones perspectives electorals?

En el seu moment ja es veurà, però diria que sí. Ens hem entrevistat amb unes cinquanta entitats i el cert és que se'ns acosta molta gent, fins i tot disposada a anar a la llista. Això és perquè tenim un projecte clar de poble i la millor disposició per dialogar i sumar esforços en benefici d'Arbúcies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.