Política

Duran fa un lleig a Ortega i revela que va votar “no” en la consulta del 10-A

El líder d'Unió argumenta que desvetlla el secret de la vicepresidenta perquè li ha “donat la gana”

Nega que els referèndums divideixin CDC i UDC

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va fer ahir un lleig a Joana Ortega revelant que la vicepresidenta va votar “no” a la independència en la consulta barcelonina de diu-menge. Segons Duran, Ortega combrega amb la concepció d'una Espanya “confederal” que defensa el seu partit i per això es va oposar a la constitució d'un estat català. Duran va desvetllar el secret de la vicepresidenta al matí, en declaracions a TVE, en una jornada en què la vicepresidenta va haver de suspendre la seva agenda pública per malaltia.

En la roda de premsa posterior al comitè de govern dels socialcristians, el líder d'Unió va justificar la revelació amb una contundència que traspuava indignació: “Ho he fet perquè m'ha donat la gana, així de clar”. Després, Duran va afegir que disposava de l'autorització de la vicepresidenta per anunciar el sentit del seu vot. El secretari general de CiU no ha estat mai partidari de participar en el referèndum ciutadà, si bé oficialment les bases del partit tenien llibertat per col·laborar en l'organització de les consultes als municipis.

Els dirigents d'Unió han mantingut actituds divergents davant del 10-A, però Duran va assegurar que coneixia els propòsits de tots ells. És a dir, que sabia de la voluntat de participar en la consulta de la vicepresidenta i del secretari d'Universitats, el també socialcristià Antoni Castellà, que va pronunciar-se a favor de la independència. I que estava al cas de la determinació de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, de no prendre'n part per raó del seu càrrec.

Ortega –que tampoc no va poder assistir a la reunió del comitè de govern– va exercir diumenge el seu dret a vot discretament, en qualitat de ciutadana, i sense que en transcendís cap imatge. Un procediment idèntic al que havien seguit abans el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresident Jordi Pujol.

El secretari general de CiU també va subratllar que les consultes no generaran “cap mena de divisió” entre CDC i UDC. I és que el projecte compartit de la federació aquesta legislatura, va recordar, és la reivindicació d'un pacte fiscal similar al concert econòmic. Al programa no hi havia cap referèndum d'independència.

LA FRASE

Ho he fet perquè em dóna la gana en primer lloc, així de clar
Josep A. Duran i Lleida
PRESIDENT DEL COMITÈ DE GOVERN D'UDC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.