Política

Tres senyores per governar Tossa

CiU aspira a revalidar la majoria absoluta que ara té, en un any en què només hi ha dues candidatures més, la del PSC i la de Tossa Unida

Hi ha tres forces que concorren a les eleccions a Tossa, i totes tres ja són més que conegudes: CiU, encapçalada per l'actual alcaldessa, Imma Colom, Tossa Unida (TU), que lidera Gisela Saladich, i el PSC, amb l'exalcaldessa Pilar Mundet com a cap de llista. En aquestes eleccions el nombre de candidatures ha baixat, i sense ERC ni PP només hi ha tres candidatures, amb la singularitat que totes tres són liderades per dones.

Durant aquest mandat, l'equip de govern de CiU, amb Imma Colom al capdavant, ha governat amb majoria absoluta, després que en les eleccions del 2007 el PSC –que governava– va perdre dos regidors i les eleccions. El vot de càstig del PSC no va ser per una mala gestió, defensa Pilar Mundet, que atribueix en bona mesura la pèrdua dels vots en una campanya de descrèdit orquestrada sobretot des de CiU. Imma Colom ho veu ben diferent. Argumenta que quan van entrar al govern es van trobar una situació econòmica catastròfica, que és el PSC que fa temps que du a terme una campanya de desgast, i que gràcies a la gestió del seu equip Tossa està “ressorgint econòmicament” malgrat la crisi.

Aquesta no és una discrepància aïllada entre els dos grups, que s'han tirat els plats pel cap durant aquest mandat. Els canvis en el planejament urbanístic també han estat motiu d'acusacions creuades, amb l'oposició acusant CiU de vetllar pels interessos particulars, i Colom defensant que més aviat és al contrari, que els canvis al planejament, de fet, han perjudicat interessos particulars dels seus regidors. El PSC també s'ha fet un tip de denunciar el despotisme del grup d'Imma Colom, i de dir que governa sense tenir en compte l'opinió de ningú, i en això coincideix amb Saladich. La candidata del TU assegura que CiU no escolta la gent de Tossa, que està “emprenyada” amb CiU perquè Tossa va enrere cada any, i proposa elaborar un model de poble lligat “al que diguin els ciutadans”. Recuperar l'antiga caserna per al poble i solucionar el problema de l'aparcament són dos temes importants per a Saladich.

Per la seva banda, Pilar Mundet creu que el que ha de fer el seu grup si torna a governar és continuar amb la feina que van deixar pendent el 2007: “Vam aconseguir grans actius per al poble que ara estan en un calaix”, assegura. Confia poder acabar el que s'hagués hagut d'executar si haguessin continuat a l'Ajuntament.

Imma Colom creu que el que cal és “ressorgir econòmicament i despuntar turísticament”, i defensa que té un equip prou consolidat i que sap “què necessita Tossa”.

Pocs aspirants
Aquestes són de les eleccions en què hi haurà menys candidatures per triar, concentrades a més en mans ja molt conegudes.
LES CLAUS
Majories.
Tossa és una vila de vot bàsicament convergent, tot i que CiU ha tingut al llarg dels anys les seves pròpies batalles i escissions. Colom va guanyar fàcilment les últimes eleccions, però el TU ha pujat en els darrers anys, i només que CiU perdés un regidor els pactes ja serien obligats.
Imma Colom
CiU
Nascuda fa 52 anys a Cantonigròs, viu a Tossa des de fa 26 anys, on és metgessa del centre d'atenció primària. Són les seves segones eleccions com a cap de llista, però en el mandat anterior va ser regidora a l'oposició i del 1999 al 2003 va formar part de l'equip de govern.
Gisela Saladich
TU
Empresària nascuda a Barcelona fa 55 anys i veïna de Tossa de tota la vida, repeteix com a cap de llista per tercer cop. Va fundar el partit l'any 1999. Havia estat regidora amb Telm Zaragoza (CiU) durant molts anys.
Pilar Mundet
PSC
Nascuda fa 49 anys a Tossa, és filòloga espanyola i catalana i professora de llengua i literatura en excedència des del 2003. Va ser alcaldessa del 2003 al 2007.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.