Política

canet de mar

CiU fa les paus amb Unió i pactaran finalment amb el PP

anunci del pacte Les tres formacions tenen previst anunciar demà l'acord pels propers quatre anys que permetrà a CiU recuperar l'alcaldia i deixarà a ERC, que té els mateixos regidors que els convergents, a l'oposició

L'acord de govern a Canet ja està fet. CiU, Unió Municipal de Canetencs i el PP, anunciaran demà que governaran junts el proper mandat, donant l'alcaldia a CiU. Aquest és un acord històric si es té en compte les desavinences entre la gent de Convergència i Unió de Canetencs, que no van aconseguir un cop més anar amb una candidatura única i sota les mateixes sigles.

El candidat de CiU, Jesús Marín, va dir ahir que s'han superat les diferències i que amb els resultats a la mà aquest era el millor pacte possible. “Aquest era el pacte més natural”, va manifestar. I encara més, les dues formacions tenen previst crear una única federació i així fer les paus, ja que històricament anaven per separat. Marín no va voler revelar els motius que no han permès arribar a un acord amb ERC, la segons força més votada i que té els mateixos quatre regidors que CiU, a l'espera de la roda de premsa que oferirà demà. “Amb ERC no ha pogut ser perquè les condicions no eren assumibles”, es va limitar a dir. A més, el comunicat d'ERC fet públic divendres en què s'oferia un acord amb CiU, per evitar el pacte que finalment s'ha concretat, no ha estat gaire ben rebut. “Nosaltres no treballem així, mirant de fer pressió amb un comunicat públic”, va afegir. Ahir a la tarda la candidata d'ERC, Blanca Arbell, encara no coneixia les intencions de CiU, amb qui pretenia formar el pacte de govern.

El paper d'Unió

La reconciliació entre les dues formacions serà doble, ja que més enllà d'anar per separat a les eleccions, Unió de Canetencs va pactar fa quatre anys amb el PSC i ERC per deixar CiU a l'oposició. Des d'Unió de Canetencs s'han dirigit les regidories d'Obres i Via Pública, Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, i les que portava la cap de llista, Cati Forcano, les de Benestar Social, Festes, Sanitat i Urbanisme, en el moment que ERC va marxar del govern. El candidat de CiU entén que aquesta és una experiència acumulada que es pot aprofitar perquè continuïn “assumint les regidories que ja portaven”. La distribució de les àrees que assumiran cadascuna de les formacions es donarà a conèixer demà mateix. “Confiem en la feina feta i en l'esperit de renovació per part nostra i del PP”, va afegir Marín.

La candidata d'Unió de Canetencs, Cati Forcano, va preferir ahir esperar a demà per pronunciar-se sobre el pacte per respecte al seu grup, al qual havia de donar explicacions. També el candidat del PP, Toni Romero, es mostrava ahir prudent a l'espera de poder tancar alguns serrells que s'havien d'acabar de definir abans de segellar el pacte.

Aquest acord, que inicialment no comptava amb el vistiplau de la direcció comarcal de CiU, ja es donava ahir per fet. Així ho confirmava, després de les negociacions que s'han portat a terme la darrera setmana, el secretari d'organització d'UDC, Benet Maimí.

LA FRASE

Aquest era el pacte més natural. Amb ERC no ha pogut ser perquè les condicions no eren assumibles
Jesús Marín
candidat de CiU
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.