Política

Rubalcaba, “candidat de facto” del PSOE al no aconseguir els avals cap aspirant

Dels nou candidats que volien competir amb Rubalcaba en les primàries, dos d'ells ja han anunciat al PSOE que impugnaran la decisió

Iglesias assegura que s'han complert d'una manera “estricta” tots els terminis que exigeixen els estatuts per a l'elecció del nou candidat

El vicepresident primer del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, és el “candidat de facto” del PSOE tenint en compte que cap dels nou militants socialistes que aspiraven a competir amb ell en les primàries ha aconseguit els avals necessaris.

El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha explicat en roda de premsa que, acabat a les 12:00 hores el termini oficial per presentar candidatures, cap dels nou afiliats que havia comunicat la seva intenció de concórrer ha aconseguit reunir les gairebé 22.000 signatures exigides.

“S'han complert d'una manera estricta tots els terminis que exigeixen els nostres estatuts per a l'elecció del nou candidat a president del govern”, ha deixat clar Iglesias.

Dels nou candidats que volien competir amb Rubalcaba en les primàries, dos d'ells ja han anunciat al PSOE que impugnaran la decisió, ha dit Iglesias, per aclarir a continuació que cap d'ells ha presentat els avals a la seu del partit, encara que algun ha assegurat que tenia alguns suports.

Però, en qualsevol cas, ha assenyalat que la direcció sap que “ningú té avals suficients per poder entrar en competició en unes hipotètiques primàries”.

Rubalcaba no va haver de passar aquest tràmit, ja que el seu nom va ser avalat per unanimitat pel Comitè Federal del PSOE el 28 de maig.

La major part dels altres aspirants s'han queixat de l'injust que, al seu parer, és el procediment, tenint en compte la tasca que suposa reunir 21.872 firmes sense tenir cap ajuda del partit, que només facilita el cens d'afiliats a aquells candidats que superinel sedàs.

Després d'un termini de 48 hores per presentar al·legacions o recursos, el 15 de juny es proclamarà provisionalment a Rubalcaba, amb un nou termini de dos dies per recórrer, fins a la proclamació definitiva el 18 de juny.

La Comissió de Garanties Electorals farà una proclamació provisional de Rubalcaba com a candidat i el 9 de juliol serà la definitiva en el Comitè Federal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.