Política

sant andreu de llavaneres

Critiquen que el govern s'apugi el sou i es redueixi les dedicacions

L'alcalde diu que les retribucions estan per sota del que recomanen les entitats municipalistes

Els sous i les dedicacions del nou govern de Llavaneres, que formen CiU i el PP, van escalfar el ple extraordinari d'organització de l'Ajuntament que es va fer dijous. Desenes de persones van omplir la sala a vessar per expressar el malestar i el rebuig a una decisió que consideren que no és la més exemplificant per als temps de crisi que corren. L'oposició va coincidir a dir que els regidors de govern “s'han apujat el sou”, però en canvi “s'han reduït les dedicacions”. Segons la regidora del PSC, Carme Bastida, l'alcalde, Bernat Graupera (CiU), s'ha incrementat el salari “un 31%” i dels poc més de 2.900 euros que cobrava el mandat passat, s'ha passat ara a 3.874 euros bruts, amb 14 pagues i una dedicació del 85%.

El portaveu d'ERC, Joan Mora, es va mostrar igualment indignat i va recordar que fa un any es van abaixar un 7% els sous. “Ara se'l recuperen i se l'augmenten”, va assenyalar Mora, que també es queixa que la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras (CiU), cobri el mateix que el mandat passat però amb un 90% de dedicació i que el regidor del PP Antoni Costa rebi 2.000 euros bruts per dirigir les àrees de Recursos Humans, Transports i de Relacions amb Empresaris i Comerciants. El republicà va apuntar que, en canvi, les indemnitzacions dels regidors i grups de l'oposició sí que s'han retallat. “Amb aquesta falta de sensibilitat i tacte, el govern s'ha equivocat fixant-se aquestes retribucions”, va afegir-hi el regidor de Gent de Llavaneres, que també va posar en dubte la necessitat que Carreras i Costa disposin de dedicacions.

L'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres va defensar que, a banda de reduir-se en conjunt les retribucions respecte a fa quatre anys, les assignacions estan molt per sota del que recomanen les entitats municipalistes. “Tinc la sensació que els grups de l'oposició no han paït encara la derrota electoral i que encara hi ha molt ressentiment”, va dir Bernat Graupera, que considera que, per a un municipi com Llavaneres, el fet que l'alcalde cobri uns 2.400 euros nets cada mes no hauria de provocar cap enrenou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.