Corbacho alerta que la dreta encara vol una política social del segle XIX, i no del XXI

El PSC va fer ahir l'acte central de la campanya a Girona

Una gran fotografia de Maria Badia, cap de llista del PSC i número 4 dels socialistes a la circumscripció estatal, presidia l'escenari instal·lat al saló de descans del Teatre Municipal de Girona. Badia no hi va ser, perquè va haver de participar en el debat de caps de llista de TV3. Els socialistes van reunir un centenar i mig de persones al saló de descans, al voltant d'un acte amb sis intervencions, però amb un ritme ràpid. Va començar a tres quarts de vuit, un quart tard, i a tres quarts i cinc de nou, tots fora. Va començar Anna Pagans, l'alcaldessa, que va celebrar un acte tan europeu i que va acabar amb un «visca Europa i visca Girona». Marina Geli, president dels socialistes gironins i consellera de Salut, va recordar l'europeisme fundacional del catalanisme i va parlar de les polítiques d'Europa que ens poden tocar; va fer esment del nou hospital «postfronterer» de Puigcerdà, que donarà atenció sanitària a municipis de la Cerdanya i del Pirineu, tant de la Catalunya del Nord com del Principat. I va dir que «Girona és la xarnera de l'Euroregió.»

El primer secretari dels socialistes gironins i conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va llançar dures crítiques contra els adversaris: «Contra la insolvència radical de les propostes de les altres formacions: algunes de poc documentades i insultants, d'altres que filosofen des d'una distància sideral del que s'ha de parlar.» En aquest sac de crítiques no es va estar de posar-hi socis del PSC en el govern de Catalunya.

Nadal va renunciar a part del seu temps per cedir-lo a la candidata gironina a la llista dels socialistes, «perquè parli tant com vulgui». Sònia Martí i Korff, trenta-novena a la llista del PSOE i sisena a la del PSC, va parlar de refundar l'economia. Sònia Martí va dir que és el moment de canviar les coses, de començar-les a fer d'una altra manera. Va fer una crida a parlar d'Europa: «Parlar de Zapatero no toca. Hi ha coses que són d'una altra lliga i ara toca la Champions.» Tot seguit, Celestino Corbacho també va invocar el futbol: «Si volem guanyar aquest partit de Champions, com que no tenim en Pep Guardiola, hem de saber que es juga entre un model conservador i un model progressista: el model de Bush o el d'Obama; entre el PP i entre el partit socialista.»

Les més importants

Raimon Obiols, número 3 de la llista del PSC, i 13 de la llista del PSOE, va assegurar que les eleccions del 7 de juny del 2009 són les europees més importants de la història, perquè conflueixen diverses crisis: econòmica, institucional, social, energètica i mediambiental. «Ho veureu, ho diran d'aquí a uns anys. Ho seran perquè marcaran l'orientació del sentit de sortida de la crisi. Serem Obama o serem Bush. Tornarem a la paràlisi europea i al proteccionisme, o reaccionarem i donarem resposta a la crisi. Volem un model basat en la justícia i la cohesió social. I, com diu José Antonio Donaire en el seu bloc, volem una Europa social, sostenible, sàvia i solidària.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.