Política

El nou gerent de Girona cobrarà 72.000 euros a l'any

Tot i això, Puigdemont estima que durant tot el mandat el cost de l'equip de govern serà més de 600.000 euros menor respecte al tripartit

L'alcalde negociarà fins avui el suport dels partits al cartipàs

La nova figura de gerent que crearà el nou govern de CiU a l'Ajuntament de Girona està previst que percebi uns 72.000 euros bruts anuals per desenvolupar la seva tasca en un contracte de 40 hores setmanals. El càrrec l'ocuparà el fins ara regidor de CiU, Albert Riera, que ha estat en l'últim mandat el número dos de Carles Puigdemont al grup municipal i que no ha anat a la nova candidatura per evitar una guerra interna dins d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Amb aquestes xifres, el nou gerent acabarà cobrant ostensiblement més que Anna Pagans, que percebia uns 59.000 euros bruts a l'any. El nou càrrec de gerent es completarà amb tres càrrecs de confiança que ja existien amb el tripartit i que es preveu que suposin un cost d'uns 53.000 euros bruts en cada cas. Els tres càrrecs de confiança que tria Puigdemont seran el cap de gabinet de l'alcaldia, que ocuparà Francesc López; el cap de l'àrea d'Urbanisme, que serà per a un altre exregidor en el mandat passat com és Joaquim Oliva, i l'exregidor de CiU a Girona entre els anys 1991 i 1995 Jordi Moner serà el coordinador de l'àmbit d'afers econòmics. Puigdemont detalla que, en aquest últim cas, assumeix la plaça de cap de l'àrea de Participació i Relacions Ciutadanes, “però entenem que no fa falta en aquest àmbit i centrarem la seva figura en la coordinació d'afers econòmics per reforçar l'àrea en moment com aquests”.

Estalvi de 600.000 euros

Tot i el nou càrrec de gerent, el nou alcalde de Girona explica, però, que la nova organització i estructura ha de servir per estalviar uns 600.000 euros respecte a l'anterior govern durant els quatre anys del mandat. “Aquests diners provenen bàsicament de l'estalvi del sou d'alcalde i, òbviament, perquè som un govern de 10 regidors i no pas de 17 com passava fins ara”, assenyala Puigdemont. El nou alcalde ha decidit estalviar el sou del càrrec al consistori, ja que ja percebrà el sou corresponent com a diputat al Parlament de Catalunya. Puigdemont sí que percebrà les retribucions que es deriven de les assistències i representacions als diversos òrgans a l'Ajuntament de Girona.

Sense puja de sous

Les negociacions amb els grups aquestes setmanes s'han intensificat els últims dies, però una de les decisions de Puigdemont és que no hi hagi un augment dels sous que perceben els regidors del consistori ni tampoc una rebaixa. De fet, tothom coincideix a dir que històricament els sous dels regidors de la ciutat de Girona s'han situat molt per sota de les recomanacions que fan les entitats municipals, però el nou govern i la resta de grups han decidit que en el context de crisi amb les greus dificultats econòmiques que tenen les administracions locals no s'han d'apujar. Cada grup, a més, pot disposar de dos assessors, tal com ja passava en el mandat anterior.

LA XIFRA

600
mil euros
d'estalvi calcula que aconseguirà aquest govern en els quatre anys del mandat respecte a l'anterior.
Les claus

Negociacions fins a última hora per arribar a acords en el ple d'avui

Dani Vilà

Votació per separat

Dues hores de junta de portaveus van servir, ahir, perquè es decidís que avui en el ple municipal del cartipàs es votin per separat els diversos nomenaments i càrrecs que tindrà el nou consistori. L'objectiu és poder generar més complicitat amb els grups.

Reunions també avui

Carles Puigdemont admetia que encara avui hi pot haver reunions amb els altres grups i recorda que la situació és nova fins ara. L'objectiu de l'alcalde és obtenir el vot favorable d'algun grup. Des del PP asseguren que les “converses són fluides” i situen qualsevol acord en “prioritats programàtiques”, però encara han de definir el sentit del seu vot. Tampoc no té clar el seu vot el PSC. La portaveu, Pia Bosch, admet la voluntat de “facilitar la governabilitat”, però diu que el problema és la falta de temps. La CUP, amb Rcat, sí que té intenció de, majoritàriament, votar en contra de qüestions com, per exemple, la figura del gerent o la no rebaixa de sous. Joan Olòriz (ICV) assegura que “no vol posar pals a les rodes” perquè entén que així perjudicaria la ciutat. El vot per blocs permetrà que es defineixi en cada cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.