ERC alerta que l'Estat incompleix el seu compromís inversor a l'Ebre

El president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, va denunciar ahir a Tortosa «l'incompliment sistemàtic» de les inversions que el govern de l'Estat havia aprovat per enguany al territori. «Mentre que la Generalitat sí que està fent tot allò a què s'havia compromès, l'Estat no concreta les inversions que necessitem a les Terres de l'Ebre», va sentenciar Aspa abans d'enumerar tots els projectes que ja està executant el govern català.

En la mateixa línia, el regidor de Flix i senador de l'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, va afirmar que Madrid només està executant dues de les 22 actuacions que havia inclòs al pressupost general de l'Estat del 2009. Es tracta del passeig fluvial de Deltebre, ja finalitzat, i de la variant de l'Aldea. Muñoz va detallar que el pressupost preveia uns 91 milions d'euros en inversions, però va dir que només una desena part, uns 9 milions d'euros, s'estan executant. «De fet, aquest exercici, només s'ha executat un 3% d'aquests 91 milions», va calcular el senador republicà, ja que el passeig de Deltebre era un obra que s'arrossegava de l'exercici anterior. Muñoz també va insistir que un dels casos més greus és el retard en la descontaminació del pantà de Flix, per a la qual hi havia consignats 71 milions d'euros l'any 2008, i 37,5 milions més en aquest exercici. «Ningú sap quan començaran les obres», va lamentar Muñoz, que també va denunciar el retard en els projectes de les variants de Corbera d'Ebre i de l'Aldea, així com les interrupcions de les obres a la cruïlla de l'Àngol, al pas de l'N-340 per Alcanar.

Preguntes sobre el tren

D'altra banda, ERC va informar que el senador ha presentat una bateria de 13 preguntes per aclarir quina és la previsió que té el govern de l'Estat quant a millores de l'estació de l'Aldea. A més, les preguntes de Muñoz també reclamen l'aturada d'almenys un tren Euromed al dia a l'estació de l'Aldea, com s'havia compromès el govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.