Política

Neix un col·lectiu crític amb la direcció de l'ANC

Essència elabora un decàleg en què demana més llibertat i democràcia

L'Ateneu Barcelonès va ser el marc ahir de la posada de llarg en públic del col·lectiu Essència, una entitat formada per membres de l'ANC que es presenta amb l'objectiu de protegir l'entitat d'ingerències externes i per defensar la presidenta, Carme Forcadell, dels atacs que està rebent. No obstant aquests principis fundacionals, el col·lectiu no amaga que tenen diferències amb la direcció. Han elaborat un decàleg en què demanen més independència, democràcia, llibertat, participació, vertebració, eficiència, proximitat, projecció i transparència, així com una representativitat més gran dels membres coordinadors de les comissions del secretariat nacional en el comitè permanent. En el document, reclamen que “el secretariat nacional és el parlament de l'ANC” i que “no pot estar mai condicionat per estaments polítics ni per projectes personals”, amb referència a Forcadell.

La presentació va anar a càrrec de Raquel Torres, membre del secretariat, i va explicar que aquest és un moviment que aglutina unes cinquanta persones –l'entitat té uns 51.000 socis entre simpatitzants i membres de ple dret– que defensaran la presidència o qualsevol membre “passi el que passi”. L'estratègia serà la cohesió interna, i és en aquest sentit que consideren que hi ha hagut un “cert distanciament” entre la direcció i les sectorials. Per això advoquen per la cohesió, tot i que en una entitat tan gran és normal que “hi convisquin pensaments diferents”.

Tot i les crítiques velades que fan a la direcció, públicament defensen Forcadell, de qui diuen que té un paper absolutament positiu. El maig hi haurà eleccions a l'entitat i des d'Essència ja s'anuncien candidatures que plantaran cara a Forcadell, que previsiblement tornarà a aspirar al càrrec.

Ferran Civit, coordinador de la comissió de comunicació, va avaluar ahir el naixement del col·lectiu. Per ell, es tracta d'uns socis que volen fer una candidatura en les eleccions i va reconèixer que en un col·lectiu de voluntaris tan gran segur que hi ha coses que es poden millorar. Però va recordar que les propostes que s'han fet des del comitè permanent s'han aprovat en les assemblees per majoria o per unanimitat dels assistents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia