Política

Adéu als últims símbols franquistes del Masnou

El Masnou vol eliminar la simbologia franquista que encara hi ha al municipi. En concret són tres plaques a les façanes d'uns blocs de pisos. “Es tracta d'habitatges de protecció oficial que va fer el règim”, explica l'alcalde, Jaume Oliveras (ERC). En una d'aquestes plaques es pot veure al costat esquerra una casa al centre sobre la imatge del jou i les fletxes adoptats pel franquisme i les inicials INV (Instituto Nacional de la Vivienda). En el costat dret, llueix el missatge: “Ministerio de la Vivienda, Instituto Nacional de la Vivienda. Esta casa está acogida a los beneficios de la Ley del 15 de julio de 1952.

Segons la llei del memorial democràtic i la llei de la memòria històrica, aprovades el 2007, els ajuntaments han de retirar els elements de simbologia franquista que hi ha en els espais públics, i en els privats es requereix el vistiplau dels veïns. D'altra banda, el Masnou va aprovar retirar els elements franquistes en el ple del 18 de febrer.

Els veïns, avisats

El mes passat, l'alcalde va enviar cartes als veïns dels habitatges on hi ha les plaques per informar-los de la seva retirada. Un cop fet aquest pas, s'obre el període d'al·legacions. “De moment no se n'ha presentat cap”, subratlla Oliveras. En dos dels tres casos casos ja s'ha fet el decret pertinent per fer efectiva la retirada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia