Política

Blinden els bous dos mesos després de prohibir els toros

El Parlament protegeix per llei els correbous per donar-los seguretat jurídica

El PP, ICV i els col·lectius en defensa dels animals ho qualifiquen d'“hipocresia” i de gest electoralista

Si fa dos mesos el Parlament prohibia les curses de toros en defensa dels animals i deslligant el debat de qüestions identitàries, ahir es va aprovar el blindatge per llei de les festes tradicionals amb bous, que se celebren en 36 municipis del país, concentrats sobretot a les Terres de l'Ebre. La diferència principal entre toros i bous és, per a CiU –impulsora de la norma–, el PSC i Esquerra, que a la fiesta l'animal mor, però als correbous no. Els republicans hi afegeixen que són una tradició i que cal regular-la, actualitzar-la, adaptar-la als nous temps, donar-li seguretat jurídica i introduir-hi un règim sancionador per evitar males pràctiques, com per exemple l'ús de bastons i de punxes. “No cobrem entrada, no en fem una professió ni un negoci”, defensava la diputada Marta Cid.

El PP també hi va votar a favor, tot i que considera que la regulació dóna continuïtat a la prohibició iniciada amb els toros, ja que els ajuntaments “no seran sobirans per decidir” en quines dates celebrar els correbous ni tampoc es podran ampliar a municipis que actualment no els celebrin. Els populars van acompanyar el vot amb una crítica furibunda als sentiments envers els animals en comparació amb la suposada insensibilitat en el cas dels avortaments.

ICV-EUiA coincideix amb el PP i també amb els col·lectius en defensa dels animals –impulsors de la prohibició dels toros– que és “hipòcrita” eliminar les curses de braus al juliol i ara blindar els correbous. L'ecosocialista Daniel Pi va acusar “el tripartit taurí”, referint-se a CiU, PSC i ERC, d'intentar “fer-se perdonar” per l'electorat a dos mesos de les eleccions. “No és una tradició quan es tracta de toros i sí quan parlem de correbous?”, es preguntava Pi.

LA FRASE

La llei dóna protecció als animals i seguretat al públic i als participants, i evita el maltractament
Marta Cid
Ponent relatora de la llei (ERC)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.