Cultura

Josep Pons, nou director musical del Liceu

La vinculació amb l'entitat és per a sis temporades a partir del 2012

Amb aquest fitxatge, el Liceu incorpora “un director d'orquestra de primer nivell” amb el que sempre ha estat estretament vinculat

Josep Pons assumirà la direcció musical del Gran Teatre del Liceu durant sis temporades a partir del curs 2012-2013, segons el contracte d'incorporació, en què també s'estableix una progressió anual pel que fa al nombre de funcions que dirigirà, tant en concerts com en òperes i ballets.

Amb aquest fitxatge, el Liceu incorpora “un director d'orquestra de primer nivell” com a director musical d'aquesta institució.

Pel Liceu, Pons “és un valor afegit per la seva trajectòria i experiència artística com a director convidat habitualment a les orquestres internacionals més importants i com a primera batuta d'entre els directors nacionals”.

Pons és, des de 2003, director de l'Orquestra Nacional d'Espanya, i des de l'any passat és el principal director musical convidat del Liceu, centre al qual sempre ha estat estretament vinculat. Ha dirigit les estrenes de les òperes DQ Don Quixot a Barcelona , de José Luis Turina i la Fura dels Baus, Gaudí , de Joan Guinjoan, i La Fattucchiera, de Vicenç Cuyàs.

Pons serà el quart director musical del Liceu des de la seva reobertura el 1999. Després de Bertrand de Billy, Sebastian Weigle, i Michael Boder.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.