Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

Vila desconfia dels efectes inicials de la nova estació

L'alcalde de Figueres creu que fins que no hi hagi els accessos demanats no donarà bon servei al territori

Adif ja ha instal·lat un rètol amb el nom d'Alt Empordà a la nova estació de tren que s'ha construït a Vilafant. Aquest és el rètol que hi figura a la façana i en un gran tòtem de més de cinc metres d'alçada que hi ha a l'entrada. Tot i així el ple de l'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir una moció, amb el suport de tots els grups, en què es demana que hi figuri el nom de Figueres perquè sigui identificable per a la majoria d'usuaris a partir de l'atractiu que té la ciutat amb més d'un milió de visitants.

La presentació de la moció va originar un debat sobre la nova infraestructura ferroviària entre l'alcalde, Santi Vila (CiU), i el cap de l'oposició, Pere Casellas (PSC). Aquest últim li va retreure que havia “fet poc” i que “no es movia” per resoldre temes com ara el nom i els accessos, que encara es discuteixen a dos mesos de l'estrena de l'equipament. Vila, amb una contundent i raonada intervenció, va replicar a Casellas i va dir que l'Ajuntament havia fet el que li tocava fer, però que poca cosa, al marge de pressionar, podia fer per executar accessos que corresponen a Foment i a la Generalitat. “Hi haurà bons accessos, però no els idonis. Tal com Foment ha plantejat l'estació i els accessos dubto que pugui ser una infraestructura revitalitzadora i que doni servei al territori, i això és un gran error que s'ha de reconduir de totes totes”. Va reconèixer el malestar de molts alcaldes com el d'Olot, Banyoles, Besalú o Vilafant amb la manera de fer de la Generalitat i Foment pel tema dels accessos. Per altra banda, va dir que s'estudiava que Teisa fes el transport urbà entre les dues estacions.

LA FRASE

De la manera que Foment ha plantejat l'estació i els accessos, no serveix per donar servei al territori
Santi Vila
ALCALDE DE FIGUERES
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.