Condemnen un jubilat de Forallac perquè va caçar mitja dotzena de pit-rojos amb ballestes

El jutjat penal número 4 de Girona va condemnar ahir un jubilat de Forallac, Joaquim Mayolas Lluga, per un delicte contra la fauna, per haver caçat mitja dotzena de pit-rojos amb ballestes, parany de cacera considerat il·legal. Després d'una negociació entre la defensa i el fiscal, l'acusat es va conformar amb una pena de multa de 10 mesos a sis euros diaris, és a dir, 1.800 euros.

Els fets es remunten a l'any 2007, quan els agents forestals van denunciar Mayolas, després d'aportar al jutjat tot un reportatge fotogràfic en què es demostrava que havia estat parant ballestes i que hi havia atrapat pit-rojos, que es consideren una espècie protegida. Tot i que Mayolas va assegurar que no tenia intenció d'atrapar pit-rojos sinó altres ocells, la seva acció es va considerar punible igualment perquè el parany utilitzat, la ballesta, està específicament prohibida. El procediment judicial, que va incloure la realització de les necròpsies dels ocells (l'equivalent a l'autòpsia), va durar fins ahir que es va fer el judici. Inicialment, el fiscal demanava per a Mayolas una multa de sis mil euros, però finalment, ahir, el fiscal va rebaixar la seva petició fins als 1.800 euros de multa i Mayolas es va conformar amb la pena i d'aquesta manera es va estalviar el judici. A part de la multa, el jutjat també li va imposar, en concepte de responsabilitat civil, el pagament dels ocells i de les necròpsies que els van fer els serveis veterinaris. En total, 451 euros més.

Els delictes contra la fauna i la flora estan tipificats al Codi Penal a través dels articles 332 fins al 337. En alguns casos, quan es tracta d'espècies que estan considerades en perill d'extinció es poden aplicar penes de fins a dos anys de presó. No era, però, el cas de Mayolas, per a qui no es va demanar presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.