Infraestructures

Els vols de Ryanair a Girona van més plens que els de Barcelona

Segons les dades d'Aena del setembre, a Vilobí hi ha un 80% d'ocupació i a Barcelona, un 72%

L'aeroport gironí va perdre viatgers l'últim mes

Des que Ryanair va obrir la seva base del Prat, el primer de setembre, l'incertesa sobre el futur de la companyia plana sobre l'aeroport de Girona. Per això, i més enllà dels convenis entre Ryanair i les administracions, les dades de viatgers del mes de setembre eren molt esperades per saber fins a quin punt l'aeroport de Girona en podia sortir perjudicat. Segons les xifres que va fer públiques Aena, Ryanair va aconseguir 150.494 viatgers en 1.095 operacions al Prat, mentre que a Girona va arribar als 444.718 passatgers en 2.926 vols, operacions d'enlairament i aterratge. Tenint en compte que cada avió de Ryanair té una capacitat de 189 places, la taxa d'ocupació en les operacions de Barcelona va ser del 72,6%, mentre que en les de Girona va arribar al 80,4%. Així doncs, hi ha una diferència de gairebé 8 punts entre l'un i l'altre.

Les xifres d'ocupació dels vols de Barcelona, tot i ser menors que les de Girona, són molt altes tenint en compte que la companyia tot just ha començat a operar des del Prat i que hi ha d'afrontar més competència. De tota manera, encara és aviat per treure conclusions definitives sobre els usuaris de Ryanair que es poden desplaçar des de les instal·lacions de Vilobí cap al Prat, sobretot en les rutes que s'ofereixen des dels dos aeroports. En qualsevol cas, aquestes primeres dades no són gens dolentes per als interessos de l'aeroport gironí.

Segons Aena, els viatgers d'aquest setembre a Girona respecte al mateix mes del 2009 van baixar un 10,9%, mentre que les operacions ho van fer un 11,6%. Tot i el descens, en el rànquing dels aeroports d'Aena, el de Girona-Costa Brava es va mantenir durant el mes passat en la vuitena posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.