Política

ERC exigeix la dimissió de Cava pels atacs a la llengua

La defensora del poble en funcions felicita Pedro J. en una carta per les seves crítiques al model lingüístic de Catalunya

Ridao veu “inacceptable” el partidisme “descarat” de l'exdiputada del PP

Catalunya no té sort amb els defensors del poble. Si Enrique Múgica va prendre posició de manera assídua en contra de l'opinió majoritària dels catalans, ara el seu relleu, María Luisa Cava de Llano, segueix el mateix camí i gairebé en fa ostentació, per més que estigui en el càrrec en funcions, tot esperant que es posin d'acord el PP i el PSOE per escollir un altre nom. Lluny d'actuar amb prudència, Cava no dissimula i s'exhibeix, com ahir, en una carta publicada a El Mundo, en què felicitava el seu director, Pedro J. Ramírez, per les seves dures crítiques al model lingüístic de Catalunya.

La presa de posició de la defensora va indignar els partits catalanistes, i en especial Esquerra Republicana. El seu secretari general, Joan Ridao, en va exigir la dimissió perquè considera “inacceptable” que Cava de Llano “es mostri així, amb aquest partidisme descarat, amb els nostres impostos”.

La defensora del poble va expressar el seu “ple acord” amb les tesis de Ramírez respecte de la “imposició” del català a l'escola i la “indignació” per les multes lingüístiques. Cava es declara en aquesta carta al director part “de la important minoria [de Catalunya] que no només s'identifica de paraula amb els valors constitucionals sinó que és bel·ligerant en la seva defensa davant dels mites identitaris del nacionalisme”.

La complicitat d'aquesta exdiputada del PP, de 62 anys, amb Pedro J. Ramírez arriba al punt de felicitar-lo per fer de Catalunya “una societat més oberta”. Des que va ser nomenada en funcions l'1 de juliol, Cava de Llano ha recorregut al Tribunal Constitucional contra la llei d'acollida d'immigrants i contra el codi de consum. El PP també ha presentat recurs contra les dues lleis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.