Política

El PP porta al Constitucional la prohibició dels toros a Catalunya

El partit al·lega que la llei catalana obstaculitza la creació artística i l'accés dels espanyols a les manifestacions culturals

El portaveu del PP al Senat, Pío García-Escudero, ha registrat el recurs d'inconstitucionalitat al TC

El PP ha registrat aquest dijous al Tribunal Constitucional (TC) el recurs contra la llei que prohibeix les curses de braus a Catalunya per considerar-la contrària a la llibertat de manifestació i creació artística, a l'accés dels espanyols a les manifestacions culturals i a la llibertat d'empresa, emparades totes elles per la Constitució.

A més, el PP argumenta que els decrets de traspàs d'aquesta competència de l'Estat a les comunitats autònomes donen capacitat a les autonomies per regular, ordenar o promoure les corrides de toros, però “en cap cas” es parla de prohibir la tauromàquia, que està protegida, segons el PP, per lleis nacionals i europees, ha explicat el portaveu dels populars al Senat, Pío García-Escudero.

Precisament, García-Escudero encapçala la llista de 50 senadors que han firmat aquest recurs d'inconstitucionalitat, de 38 pàgines, i entre els quals també hi ha els principals dirigents del PP amb escó a la cambra alta, com María Dolores de Cospedal, Javier Arenas i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.