Comunicació

TV3 es dispara a l'octubre

No només manté el lideratge sinó que suma 1,2 punts i ja guanya Tele 5 per gairebé 2,5. Destaca el bon funcionament de les novetats i els ‘Telenotícies'

L'inici de temporada ha disparat TV3. A la tradicional remuntada del setembre (després del descens de cada agost), cal sumar-hi un nou augment a l'octubre, que l'ha fet tancar el mes amb un 15,2%, 2,4 punts per sobre de la segona classificada, Tele 5 (12,8%). Així, al setembre va pujar dos punts i sis dècimes amb l'arrencada de la nova programació a meitat de mes, i a l'octubre –el primer mes complet amb la nova graella en marxa– ha augmentat un punt i dues dècimes més. Cal destacar el bon funcionament de les dues novetats de temporada: El convidat i No me la puc treure del cap, que se situen en posicions capdavanteres en el rànquing dels més vistos del mes, un rànquing que una vegada més està ocupat a dalt de tot per partits de futbol. Un altre aspecte a destacar del bon moment de TV3 és el lideratge en informatius. Totes les edicions del Telenotícies són líders, tant les dels dies de cada dia com les del cap de setmana, i en tots els casos de manera destacada (aproximadament tenen el doble de quota que el segon informatiu més vist, que normalment és el de La 1).

El 33 i el 3/24, per la seva banda, sumen una dècima (1,7% i 1,1%), mentre que el Súper3-3xl es manté (1,5%). En general hi
ha un descens dels canals temàtics. Entre les baixades més notables hi ha
les de La 2 (sis dècimes fins al 2%), Neox (quatre dècimes fins al 2,4%) i Clan TVE (tres dècimes fins al 2,4%).

Pel que fa a les grans cadenes, Tele 5 puja mig punt (12,8%) i aconsegueix deixar enrere La 1, que perd vuit dècimes (11,3%). Antena 3 també suma mig punt (10%) mentre que baixen tant Cuatro (vuit dècimes fins al 6,7%) com La Sexta (sis dècimes fins al 5,9%). 8TV es manté en el 3,2%.

Lideratge ajustat a l'Estat

La 1 guanya per tercer mes a l'Estat, però ho fa amb el triomf més ajustat dels últims dos anys. L'ascens de Tele 5 (1,1 punts més fins al 14,7%) unit a l'estancament de La 1 (perd una dècima i es queda al 15,2%) fa que només les separi mig punt. Com a Catalunya, Antena 3 puja mig punt (fins a l'11,4%) i baixen Cuatro i La Sexta (totes dues mig punt, fins al 7% i el 6,5%). Cal destacar que La 2 marca un nou mínim històric (2,3%) i que La Sexta2 s'estrena amb un 0,3%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.