Política

El Tea Party es consolida com a força política al Congrés

La xarxa social ultraconservadora situa alguns dels seus líders al Capitoli

Capitalitza el desencís per la crisi

Si els republicans ahir presumien amb la victòria en les eleccions legislatives, l'ultraconservador Tea Party també s'enorgullia dels bons resultats electorals amb alguns dels seus líders, com ara Rand Paul, candidat al Senat per Kentucky; Marco Rubio, per Florida, i Kelly Ayote, per Nou Hampshire, fins ara uns desconeguts que han anat escalant posicions en el poder i s'han convertit en senadors del Capitoli de Washington sota la bandera ideològica d'una formació que es presentava amb les paperetes de vot republicanes.

La potent xarxa d'organitzacions de base, més de 2.800, nascuda com una expressió del desencís popular amb la marxa econòmica dels Estats Units i en protesta per l'elevada despesa pública que promou el govern federal i la indiferència de Washington cap als problemes ciutadans. El seu objectiu és que el seu missatge no s'oblidi a partir del gener que ve, quan s'inauguri la 112 sessió del Congrés dels EUA. De fet, diverses enquestes reflecteixen que l'economia és la principal prioritat dels nord-americans. “Milions de persones no tenen feina, el país va cap a la fallida i el país té un deute milionari. Poseu-vos els guants de boxa, perquè la lluita comença avui”, incentivava ahir als seus seguidors Jim DeMint, senador republicà de Carolina del Sud, i una de les figures prominents del Tea Party.

Aquesta formació ultraconservadora estima que els resultats en els comicis de dimarts són un primer pas per canviar el govern del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.