Societat

VALLS

FESTES DECENNALS DE LA CANDELA 2011

Enderrock edita el CD de les decennals

L'àlbum recopila fins a vint-i-set títols, entre els quals hi ha peces gravades per primer cop per diverses formacions musicals

El grup Enderrock acaba d'editar el CD Músiques patrimonials de les festes decennals de Valls. El disc recopilatori es pot trobar encartat amb el número dels mesos de novembre i desembre de la revista Sons de la Mediterrània, que publica Enderrock i que es pot comprar al preu de 4 euros. Una primera part del repertori de l'àlbum prové del disc Valls. Sons i músiques de festa (Fonoteca de Música Tradicional) i l'altra són peces gravades per primer cop per formacions diverses durant la darrera edició de la festa major de Sant Joan. L'obra, que ha estat coordinada per Francesc Sans, graller i integrant del grup Bufalodre, conté vint-i-set títols i s'obre amb el Ball del drac, que interpreten els Xeremiers de Son Roca. Del nou disc, també en formen part el Ball de la mulassa, La jota de gegants de Valls, el Ball de vells, el Ball de l'ós i tota una sèrie de tonades que acompanyen els gegants de la capital de l'Alt Camp.

Una de les peces estel·lars del disc és sens dubte el Ball de la Candela, que, precisament, després d'anys de no escenificar-se serà recuperat amb una coreografia nova en les festes del 2011 que se celebraran del 28 de gener al 6 de febrer. Del contingut discogràfic destaquen, a més, els goigs que es canten cada any el dia 2 de febrer durant la processó i que en aquest enregistrament s'ofereixen en les versions de la coral Espinavessa. Tampoc no hi falten la música de gralles que acompanya els castells o la música del ball de la moixiganga.

Un capítol dedicat a les festes

Paral·lelament, la revista Sons de la Mediterrània dedica un dels seus capítols a les festes de les decennals i en destaca com a més rellevant el que qualifica de “gran cita musical de la dècada", el macroconcert de deu hores que reunirà Sisa, Gerard Quintana, Els Pets, Lax 'n' Busto, Obrint Pas, Els Amics de les Arts, Mesclat, Roger mas, Mishima o, fins i tot, els Canya Verda, formació vallenca que es reunificarà per a l'ocasió. La publicació també parla d'una nit de rumba amb Peret i La Troba Kung-Fú i subratlla l'interès que tindrà la trobada de colles castelleres que es durà a terme durant el primer cap de setmana de les decennals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.