Educació

tarragona

Les cales arqueològiques a l'edifici de la Chartreuse començaran el dia 23

Un cop obtingut oficialment el dret real de superfície, l'Ajuntament també va treure ahir a licitació l'obra de la futura EOI de Tarragona, per 7,9 milions d'euros

Després que la Generalitat va aprovar, el passat 20 d'octubre, la cessió dels drets de superfície de l'edifici de la Chartreuse a l'Ajuntament de Tarragona, ahir es va dur a terme la signatura de l'acord entre les dues administracions –es va formalitzar l'escriptura de constitució del dret real de superfície–, tràmit que suposa un pas més en el procés de construcció de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona. Això significa que el consistori ha assumit plenament la responsabilitat de l'antiga fàbrica de licor per rehabilitar-la i condicionar-la perquè es converteixi en la nova seu de l'EOI.

El proper 23 d'aquest mes començaran les cales arqueològiques de l'edifici, que han estat adjudicades a David Bea Castaño. Posteriorment, aquestes tasques –la durada de les quals es desconeix– seran complementades amb la documentació històrica i arqueològica i la delimitació planimètrica del recinte. De fet, ahir també va començar el procés de licitació de l'obra, que tindrà un pressupost de 7,9 milions d'euros; una quantitat que l'administració municipal ja ha avançat i que l'executiu català tornarà durant els propers 30 anys. Com que la xifra de licitació és superior als 4,9 milions, s'ha de publicar a tota la Unió Europea en un procés harmonitzat, de manera que hi podran aspirar firmes d'arreu del continent. De les empreses que presentin ofertes, se'n farà una preselecció de 10 perquè desenvolupin les seves propostes. Segons va explicar el regidor d'Ensenyament, Joan Sanahujes, es va optar per aquest sistema perquè el procés no s'allargui. També va recordar que el sistema per construir la nova EOI “ja es va aplicar a Tarragona pel trasllat de la Facultat de Lletres de la URV al Campus Centre”.

LA XIFRA

7,9
milions d'euros
és el pressupost de l'obra de la futura EOI, que des d'ahir ja es troba en procés de licitació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.