Successos

sant andreu de llavaneres

Instal·laran càmeres de vídeo al poble per eradicar l'incivisme

El govern preveu col·locar-les en llocs com ara la biblioteca, el nucli comercial o la deixalleria municipal

El consistori iniciarà els tràmits per obtenir els permisos per poder-les posar en funcionament l'any que ve

Esperem que la presència de les càmeres al poble dissuadeixi els incívics
Bernat Graupera
alcalde de sant andreu de llavaneres (CiU)

El govern de Llavaneres aposta fort per lluitar contra l'incivisme al municipi. I és que, de cara a l'any que ve, té previst instal·lar càmeres de videovigilància a diferents punts del poble per mirar de frenar alguns actes vandàlics que s'hi cometen.

Alguns dels llocs previstos pel govern per instal·lar aquests ginys són la biblioteca, els carrers comercials del centre de Llavaneres o l'entrada de la deixalleria municipal. En aquests moments el consistori ja ha anunciat que en breu es començaran a fer els tràmits per obtenir els permisos pertinents per poder-les fer funcionar.

L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), justifica la instal·lació de les càmeres dient que “la seguretat dins del poble és una de les prioritats del govern”. A més, Graupera relata que s'han trobat pintades de grafits i vidres trencats a la biblioteca, o que algunes persones aprofiten quan la deixalleria municipal està tancada per entrar-hi i robar-hi objectes, a més de fer-hi destrosses. En aquest sentit, l'alcalde també assegura que algunes botigues del nucli comercial del poble també han estat objecte d'atacs i robatoris. “Esperem, a més, que la presència de les càmeres serveixi també com a element que dissuadeixi els que vulguin cometre algun acte incívic”, comenta Graupera, que hi afegeix que “els ginys serviran com una eina més perquè la policia pugui iniciar més fàcilment la investigació quan es cometi algun delicte”.

A banda dels punts ja anunciats, la intenció del govern local és “posar càmeres als llocs on hi hagi conflicte o actes vandàlics”, explica Graupera, que defensa la necessitat de posar en marxa aquests ginys “per evitar que bandes organitzades es concentrin a Llavaneres”.

Les de trànsit, a punt

Paral·lelament, està previst que “en els propers dies” entrin en funcionament les tres càmeres que ja hi ha instal·lades a les entrades del poble per controlar el trànsit. Estan instal·lades a la sortida de l'autopista C-32 i a la carretera de Mata. Una a l'entrada de Llavaneres venint de Mataró, i l'altra a l'entrada del municipi venint de Sant Vicenç de Montalt.

Aquestes càmeres –que enregistraran les imatges les vint-i-quatre hores del dia durant tot l'any– ja disposen dels permisos pertinents atorgats per organismes com ara l'Agència de Protecció de Dades, la direcció general de Seguretat Ciutadana i la Diputació de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.