Política

La igualtat de gènere, en l'agenda d'ICV

Joan Boada apunta la conveniència de crear més llars d'infants públiques

Reticents a establir unes normatives concretes per a les dones, els ecosocialistes proposen una sèrie de mesures d'àmbit més general que –segons el seu parer– han de redundar a favor de la igualtat de gèneres en tots els àmbits. El cap de llista per Girona d'ICV-EUiA, Joan Boada, acompanyat de la responsable de l'àrea de la dona d'EUiA a Girona, Amparo Ardanuy, i de la responsable nacional de Dones amb Iniciativa, Mercè Claramunt, ho va explicar ahir a la premsa abans de l'inici d' un acte a La Mercè de Girona, titulat Migració i violència de gènere, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència a les Dones. La creació de més llars d'infants públiques seria una d'aquestes mesures: com que no estarà lligada a tenir cura de la criatura, la dona –que ara per ara “assumeix majoritàriament aquest rol”, va apuntar el candidat– podrà accedir amb més facilitat a les altres activitats igual que l'home. Quan va esmentar aquesta línia de treball, Boada va aprofitar per recordar que CiU i PP pensen retallar precisament en aquest i en altres serveis de la societat del benestar.

El cap de llista gironí d'ICV-EUiA va tenir unes paraules d'homenatge per a les 13 víctimes de la violència masclista (dues de les quals, mainada) que s'han registrat al país del començament de l'any ençà. L'acte va incloure també la projecció de Las Migrantes, un documental del realitzador Samuel Sebastian.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.