Urbanisme

planificació territorial

Sense acord per a la línia de mercaderies del port

El pla director de l'àmbit central del Camp, que es va aprovar ahir provisionalment, deixa per a l'Estat la decisió del traçat, que la química refusa

La comissió territorial d'Urbanisme va aprovar provisionalment ahir el pla director urbanístic de l'àmbit central del Camp de Tarragona sense haver-ne resolt una de les qüestions més polèmiques: la reserva de traçat de la futura línia de mercaderies en ample europeu des del port de Tarragona. El seu pla “pare”, el territorial parcial del Camp, preveu dues vies de sortida, la segona de les quals, paral·lela a l'eix del pantalà, afectaria les instal·lacions actuals i possibles creixements futurs d'empreses com ara Repsol o Dow.

Tot i les converses que, per mirar d'arreglar-ho en el pla director, el Departament de Política Territorial ha mantingut en els darrers mesos amb la indústria química –que a l'abril va presentar un contenciós contra el pla territorial per aquesta raó–, el director general d'Actuacions Estratègiques i Política de Sòl, Joan Llort, admetia ahir que al final “no s'ha trobat un consens”, i “s'ha convingut que, per ara, el pla director no ho negui, sigui vigent el que diu el pla territorial parcial i, al seu dia, ja ho establirà l'òrgan competent”. És a dir, que quan vulgui construir la connexió Foment ja en decidirà el traçat, que al cap i a la fi és qui en té la competència.

L'Estat espanyol, precisament, està enllestint ara l'estudi informatiu del projecte fins a Castellbisbal, que no inclourà, però, aquest tram inicial, ja que inicia el recorregut a Vila-seca i el dibuixa paral·lelament a la C-14, aprofitant bona part de l'antiga línia Reus-Roda. En aquest sentit, el pla aprovat ahir admet que el corredor ha de ser “preferentment de mercaderies”, segons Llort, si bé deixa clar que “hi ha solucions” perquè es pugui compatibilitzar amb el pas de trens de passatgers, previst en el pla de transport de viatgers de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.