Política

Reagrupament s'estavella i no obté representació

La formació rep prop de 40.000 vots a tot Catalunya i només supera el tres per cent a la circumscripció de Girona

Joan Carretero es tanca a casa i no fa valoració del resultat electoral

La formació independentista Reagrupament.cat s'ha quedat sense representació parlamentària, amb 39.916 vots i un 1,28% que no li han permès complir els objectius que s'havia marcat, ja que fins i tot parlava en els últims mítings d'aconseguir grup parlamentari propi. La circumscripció de Girona ha estat l'única on Rcat ha superat el 3% dels vots, percentatge a partir del qual és possible aconseguir un diputat. El pitjor resultat ha estat a Tarragona, on no ha arribat a l'1% dels vots. A Barcelona s'han quedat amb un 1% i a Lleida, amb un 2,27%.

El líder de Rcat, Joan Carretero, va passar la nit electoral a casa, a Puigcerdà, i no va participar de les trobades que es van fer en diversos punts de Catalunya al·legant que avui havia d'anar a passar consulta mèdica de bon matí. Carretero tampoc no va fer valoracions dels resultats i Reagrupament es va limitar a publicar un comunicat a la seva web en què considera: “El poble de Catalunya ha decidit que vol seguir la via autonomista i la decisió ha de ser respectada”. Reagrupament també diu a la nota: “Agraïm el suport rebut, desitgem encert als que han de dirigir la Generalitat i reiterem el nostre compromís ara i sempre amb la independència i la dignitat del nostre poble. Visca Catalunya lliure”.

Sí que va fer declaracions el número dos per Girona, Carles Bonaventura, un cop vistos els resultats des de la seu gironina, on una trentena de reagrupats que s'hi van reunir deixaven el local de la plaça Marquès de Camps amb cares llargues. Bonaventura va lamentar que “la societat catalana hagi desaprofitat fer un pas endavant cap a la independència” i “hagi votat en clau economista per fer fora el tripartit i això és quedar-se curt”. “Valorem negativament que l'independentisme baixi en el conjunt i creiem que cal una reflexió sobre el per què no s'ha confiat de manera més decidida en les forces independentistes”, va afegir-hi. Rcat creu que amb menys participació haurien assolit algun escó.

Pel que fa als bons resultats de Solidaritat –que aconsegueix 4 diputats i triplica el resultat en nombre de vots a Rcat–, Carles Bonaventura considera que “part de l'independentisme ha optat pel fet mediàtic i en lloc de les propostes polítiques s'han quedat amb la part més superficial, votant per les persones més que pels continguts”.

A la Cerdanya, Rcat és la tercera força més votada. El municipi on Reagrupament ha tret millor resultat és Puigcerdà, municipi d'on és Joan Carretero, on es va situar com a segona força amb un 11,67% i 377 vots. La valoració que en fa la formació és que on se'ls coneix, el missatge ha arribat, per tant, creuen que el que ha fallat és “fer-se més visibles”.

Catalunya ha decidit que vol seguir la via autonomista i s'ha de respectar
Comunicat de Rcat
A Girona és on hem tingut millor resultat tot i que no ha estat suficient
Carles Bonaventura
Número dos de rcat per girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.