Política

CiU és la força més votada a 219 dels 221 pobles gironins

La federació obté un 6,97% més de vots que el 2006 i passa de set diputats a nou

El resultat dóna ànims al partit per a les municipals

Vila demana humilitat als convergents, tot i la victòria

Feia dies que ho veien venir, però ahir l'alegria ja no es va poder contenir. CiU semblava haver-se fet seu el vídeo que les Joventuts Socialistes van gravar simulant un orgasme en votar, perquè a l'hotel Carlemany de Girona l'eufòria es va desfermar. Els nou diputats que la federació nacionalista ha obtingut a la demarcació de Girona no només significa que creix en dos representants respecte del 2006, sinó que CiU ha estat la llista més votada a tots els municipis gironins tret de Sales de Llierca i Sant Miquel de Fluvià. Una dada presentada pel candidat i alcaldable de Girona, Carles Puigdemont, ho va il·lustrar a la perfecció: a la ciutat, la candidatura ha aconseguit 23.000 vots més respecte de fa quatre anys, cosa que suposa que ha passat del 31,7% de vots al 40,58%, i ha deixat el PSC sense arribar al 15%. Un percentatge gairebé mimètic al de la resta de la demarcació: CiU supera el 45% (més de 131.000 vots i un increment de gairebé el 7%), i el PSC, com a segona força, a només el 14,2% –no arriba als 42.000 vots– baixa del 22,13% de fa quatre anys. I el mateix es va esdevenir a totes les ciutats gironines més importants, com ara Salt, Lloret, Figueres, Olot i Blanes. A Ripoll, Llagostera i Besalú el resultat encara va ser més distant: CiU va passar del 50%.

Els resultats es van traduir en uns ànims que, a mesura que avançava l'escrutini, s'anaven excitatant. Si al principi de la nit hi havia poca gent al Carlemany, a mesura que avançava la nit s'hi van congregar un gran nombre de militants i simpatitzants, i els missatges de satisfacció eren constants. “Girona no ha fallat” i “aquesta ha estat una nit màgica per a Convergència i Unió, però també per a les comarques gironines”, va afirmar Puigdemont. “Les coses han sortit molt bé perquè a CiU hem demostrat ser gent seriosa, amiga i que ha sabut fer el canvi generacional”, va dir Eudald Casadesús. El número 3 de la formació hi va afegir que es farà “un bon ús de la victòria”. “No serem sectaris; el nostre objectiu serà aixecar Catalunya, l'educació i el pacte fiscal”, va dir. “La victòria és dels catalans, dels que no ens rendim”, va concloure Elena Ribera, segona de la llista.

Precisament, el que a CiU anomenen “l'onada del canvi” va ser molt present als discursos. Puigdemont va fer un advertiment als rivals socialistes a l'alcaldia de Girona: “Allò que s'havia d'acabar s'està acabant, i allò que havia d'arribar està arribant”.

LA XIFRA

9
són els diputats de CiU per Girona,
que suposen un increment de dos respecte al resultat de fa quatre anys

LA FRASE

La victòria ha estat immensa, però ens toca ser humils i continuar al servei de la comunitat
Santi Vila
cap de llista de ciu per girona

LA XIFRA

26.850
vots més que fa quatre anys
, que suposen passar del 38,19% al 45,16%, un augment de gairebé set punts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.