Política

Més de 338.000 estrangers podran votar a les municipals del 2011

Aquesta xifra representa un 6,1% del conjunt de la població electora de Catalunya citada a les urnes el 22 de maig

El col·lectiu romanès és el més nombrós amb més de 80.000 ciutadans

Més de 338.000 estrangers que resideixen a Catalunya podran votar a les properes eleccions municipals, previstes per al 22 de maig del 2011. Aquesta xifra representa un 6,1% del conjunt de la població electora de Catalunya.

Els ciutadans dels països amb els quals l'Estat té acords bilaterals que els permeten votar han de complir també una sèrie de requisits com ser majors de 18 anys, estar inscrits al padró municipal, tenir autorització de residència a l'Estat i haver residit legalment i sense interrupcions al territori espanyol durant els darrers cinc anys (excepte en el cas de Noruega, que en són només tres).

Entre els països comunitaris, els que aglutinen més ciutadans amb dret a vot són Romania amb més de 82.000 ciutadans, seguit d'Itàlia (44.329), França (31.114) i Alemanya (21.254). Entre els extracomunitaris, destaquen l'Equador (31.694), Colòmbia (14.950) i el Perú (11.637).

Els ciutadans que vulguin exercir el seu dret a vot han de manifestar la seva intenció a l'Oficina del Cens Electoral abans del 15 de gener i ja haurien d'haver rebut una sol·licitud d'inscripció, que han de respondre per correu postal o per internet.

La Secretaria per a la Immigració iniciarà una campanya per fomentar el vot entre els estrangers seguint les línies del Pacte Nacional per a la Immigració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.