Serveis

serveis

Mobilització contra l'operació d'Aigües de Banyoles

Es prepara una plataforma per evitar que l'Ajuntament entri en l'accionariat

Un grup de veïns pertanyents a diferents col·lectius, inclosos els dos partits de l'oposició municipal, ERC i ICV, van acordar ahir estructurar una plataforma o coordinadora per emprendre accions per tal d'evitar que el consistori adquireixi el 20% del capital d'Aigües de Banyoles, fet que ja s'havia aprovat inicialment. Els participants a la trobada d'ahir consideren, entre altres raons, que l'operació implicarà un increment molt gran del rebut de l'aigua i que obrirà les portes a una sobreexplotació de l'estany. La futura plataforma farà una campanya informativa i animarà els banyolins a presentar al·legacions contra la decisió municipal. Paral·lelament, ERC i ICV podrien emprendre accions de caire legal, com ara la presentació d'un recurs al tribunal contenciós administratiu, ateses –van dir– les irregularitats detectades en el procés. La reunió d'ahir –a la qual van assistir una vintena de persones– l'havia convocat ICV, però es va decidir que no seria cap grup polític qui encapçalaria la mobilització.

Els arguments de caire econòmic per oposar-se a l'entrada de l'Ajuntament a Aigües de Banyoles es basen en la interpretació del fet com una operació de crèdit encoberta a favor de l'Ajuntament, ja que la societat avançarà al consistori 2,7 milions d'euros del cànon de l'aigua dels pròxims cinc anys, amb la qual cosa la societat haurà de demanar un crèdit bancari. En el conveni corresponent –van dir ahir–, es marca un benefici mínim per a l'empresa del 4,69% de la facturació, una circumstància que, sumada als interessos del crèdit i les inversions en la xarxa que l'Ajuntament es comprometrà a fer, comportaran un augment considerable del preu de l'aigua. En tenir assegurat un benefici –afirmaven–, grans empreses i entitats financeres estaran temptades a comprar accions i es podria deixar la companyia en mans foranes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.